Kotona on oma rauha, mutta Topi Jokela viihtyy seurassakin

Työelämän ulkopuolella oleville työikäisille suunnatussa Valkiaisvirta viihdyttää -tapahtumassa oli tarjolla auringon lisäksi seuraa, ruokaa, saunomista ja Apulanka-yhtyeen menevää musiikkia.

Topi Jokela nautti Sotilaskodin herkkutarjonnasta.

Yksi Valkiaisvirta viihdyttää -tapahtumaan saapuneista oli 23-vuotias Topi Jokela. Hän sai tiedon tapahtumasta Höyhtyällä sijaitsevan asumisyksikkö Siltamestarin ohjaajilta.

Jokela kertoo, että on viihtynyt Siltamestarissa. Oma asunto on mukava ja ympäristö rauhallinen.

– Yksin asumisessa on hyvät puolensa. Introverttinä ihmisenä haluan välillä olla omien ajatusteni kanssa ilman, että ketään on ympärillä. Yksin asuminen mahdollistaa sen minulle, pohtii Jokela.

Kotona valmistan itse ruuat, siivoan ja hoidan laskujen maksun.

– Kotona valmistan itse ruuat, siivoan ja hoidan laskujen maksun. Se tuo elämään vastuuta.

Koti sijaitsee hyvällä paikalla, ja palvelut ovat lähellä.

– Joutsensillalta on hyvät näköalat. Sieltä näkee vesitornin, Tietomaan tornin, ratapihan, tornitaloja, mutta myös luontoa.

Tulevaisuudelle Jokelalla on haaveita.

Olisi mukava löytää unelmien sielunkumppani.

– Olisi mukava löytää unelmien sielunkumppani. Haluaisin myös, että olisi enemmän aikaa taiteilla, piirtää ja maalata. Ja soittaa huuliharppua.

– Minulla on paljon harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita. Matkustelisin mielelläni, ja opettelisin tekemään uusia, erilaisia ruokia, sekä pelaisin tietokonepelejä. En tiedä, toteutuuko toiveet koskaa, mutta pitää ihmisen haaveilla.

Jokelan mielestä Valkiaisvirta viihdyttää -tapahtuma oli monipuolinen ja kiva.

– Vaikka olen introvertti, ei minulla ole ongelmaa olla vieraiden ihmisten seurassa ja jutella heille. Kävin uimassa, join Sotilaskodin munkkikahvit, kuuntelin musiikkia ja innostuin jopa tanssimaan.

Anne ja Johanna nauttivat ohjelmasta ja kesäisestä säästä.

Ulla ja Elmo Malinen tulivat paikalle Höyhtyän senioritalolta.

– Meidät sai paikalle uteliaisuus ja mielenkiinto uutta tapahtumaa katsomaan. Ihan mahtavaa, että tälläisiä järjestetään. Hyvinvointi ry:n virikeohjaaja Tommi kannusti lähtemään, ja tietenkin lähdimme, eläkeläisillähän on aikaa, toteaa Ulla Malinen.

Maliset kehuvat Apulanka-yhtyeen musiikkia, ja siinä solistina toimivaa Keke Lammassaarta.

Myös Valkiaisjärvi ja Camp Kontuniemi ovat paikkana tuttuja Malisille. Elmo Malinen on aikanaan tehnyt työuran puolustusvoimilla, ja paikka toikin paljon muistoja mieleen vuosikymmenten takaa.

– Täällä on yövytty ja paistettu rosvopaistia. Paikka on tosin paljon muuttunut niistä ajoista..

– Tapahtuma oli hieno kokemus. Kaikki oli ilmaista, ja bussi haki meidät melkein kotiovelta. Ei tarvinnut kuin tulla ilmoitettuun paikkaan, kaikki oli valmiiksi järjestetty. Toivottavasti tapahtuma on taas ensi kesänä, miettivät Maliset.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää