Kempeleessä kiitetään sotiemme veteraaneja kaikille avoimessa juhlassa

Pohjois-Pohjanmaan veteraanien kirkkopäivään toivotaan mukaan myös nuorempia ikäpolvia. Ensi vuonna päivän järjestelyistä vastaa veteraanien muistoa vaaliva perinneyhdistys.

Syyskuun toisena sunnuntaina Kempeleessä vietettävä Pohjois-Pohjanmaan veteraanien kirkkopäivä on viimeinen, jonka paikalliset veteraanijärjestöt järjestävät yhteistyössä. 

Ensi vuodesta alkaen järjestelyvastuussa on Tammenlehvän Pohjois-Pohjanmaan perinneyhdistys, joka vastaa järjestelyistä kuntien ja seurakuntien kanssa.

– Vaikka sotiemme veteraaneista aika jättää, juhlia kuitenkin jatketaan, vahvistaa pitkään veteraanijärjestöjen yhteisen ohjelmatoimikunnan puheenjohtajana toiminut rovasti Erkki Piri.

Vuosikymmenten aikana kerätyt varat on ”korvamerkitty” ja ne käytetään tulevaisuudessa veteraanien kirkkopäiviin ja hengelliseen työhön.

 

Vastuu on meillä sodanjälkeisillä sukupolvilla.

 

– Perinne ei siirry, ellei sitä siirretä. Kristillis-isänmaallinen sanoma ei saa katketa. Vastuu on meillä sodanjälkeisillä sukupolvilla, painottaa vuonna 1945 syntynyt Piri.

Pääjuhlan ohjelmassa soittoa, laulua ja lausuntaa

Kirkkopyhä alkaa sunnuntaina 10. syyskuuta kello 10 messulla Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa. Messun toimittaa lääninrovasti Erja Oikarinen, messussa avustavat rovastit Hannu Ojalehto ja Erkki Piri sekä isä Marko Patronen ortodoksisesta seurakunnasta.

Kanttorina kuullaan Taru Pistoa ja musiikillista antia tuovat Kempele-opiston puhallinyhtye ja seurakunnan kirkkokuoro johtajanaan Seppo J. A. Karppinen.

Messun jälkeen ohjelmassa on lihakeittolounas ja pääjuhlaa päästään viettämään kello 13.

Juhlassa esiintyvät MPK Pohjois-Suomen soittokunta ja Pohjois-Suomen reserviläiskuoro kapellimestari Petri Ahon johdolla. Solistinaan heillä on tenori Heikki Rainio.

Juhlapuheen pitää Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä. Lisäksi juhlassa kuullaan järjestelyistä vastaavan veteraanijärjestöjen päätoimikunnan puheenjohtajaa, kunnallisneuvos Kari Ahokasta. Perinteisesti ohjelmassa on nuoren puheenvuoro, jonka pitää Kempeleen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Vili Kanniainen.

Juhlassa kuullaan Hannu Tarvaksen lausumana Yrjö Jylhän ja Väinö Havaksen säkeitä.

  • Veteraanien kirkkopäivä sunnuntaina 10.9.2023 kello 10 alkaen Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa (Kissanojantie 12, Kempele). Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää