Virtuaalilähetyksistä kaivataan lisää palautetta

Seurakunnista lähetetään suorana yhä enemmän jumalanpalveluksia, konsertteja, keskusteluohjelmia ja muita tapahtumia. Katsojilta kaivataan palautetta laadusta ja toiveita sisällöksi.

virtuaalikirkko mono jan sormunen pelkoilta_ES|Virtuaalikirkko Mono Jan Sormunen pelkoilta_ES
Nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala haastatteli rikoskomisario Jan Sormusta peloista 25. maaliskuuta.

Oulun ev.lut. seurakuntien jumalanpalvelukset siirtyivät verkkoon viime viikolla ja toistaiseksi jumalanpalveluksiin voi osallistua vain etänä eri lähetyksiä seuraamallaKirkoissa paikalla ovat ainoastaan jumalanpalvelusten toimittajat. Virtuaaliseurakunta on kokoontunut lähetysten ääreen monituhatpäisenä.

Viime sunnuntaina, 22. maaliskuuta, Oulun seurakuntien lähetyksiä seurattiin vilkkaasti.

Oulun tuomiokirkon jumalanpalvelusta seurasi noin 4900 katsojaa. Tavallisena sunnuntaina tuomiokirkon jumalanpalvelusta on seurannut noin 2000 katsojaa.

Tuiran kirkon lähetykseen osallistui noin 1850 katsojaa, Karjasillan lähetystä katsoi 1728 katsojaa, Kiiminkiä 1179 katsojaa ja hieman myöhemmin lähetettyä Oulunsalon jumalanpalvelusta katsoi 572 seuraajaa

Tuiran seurakunnassa jouduttiin pikaisesti valmistautumaan uuteen toimintaan, sillä sieltä ei virtuaalikirkkolähetyksiä ole aiemmin ollut. Tuiran seurakunnan kappalainen Anna-Leena Häkkinen kertoo, että sunnuntai-illan iltavesper-lähetys vaati harjoittelua ja suunnittelua.

–  Lähetyksen jälkeen saimme palautetta toimittajien äänten kuuluvuuden epätasapainosta. Tulevissa lähetyksissä tähän on jo kiinnitetty huomiota, Häkkinen kertoo.

Häkkinen myös toivoo, että lähetyksistä annettaisiin palautetta, myös siitä mitä seurakuntalaiset kaipaavat lähetettäväksi. Palautetta ja toiveita voi lähettää suoraan seurakuntiin.

– Meillä on suuri mahdollisuus ja rikkaus lähteä yhdessä tiimeinä näitä lähetyksiä suunnittelemaan ja toteuttamaan. Tämä on innostavaa työtä, sillä lähetysten toteutuksessa vain taivas on rajana. Kirkkotilan ja jumalanpalveluksen pyhyys ja luonne otetaan aina huomioon, hän kertoo.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Salla Autere oli viime sunnuntaina toimittamassa jumalanpalvelusta Oulun tuomiokirkosta. Virtuaalikirkkolähetyksiä on tehty Tuomiokirkosta jo pidemmän aikaa, joten ihan uuden edessä ei oltu.

Tiesimme, että virtuaalikirkon kautta oli paljon ihmisiä läsnä, eikä netti kadottanut pyhän tai juhlan tuntua tilaisuudesta. Aivan kuten muinakin sunnuntaina, jumalanpalvelus tuntui yhteisölliseltä, Autere kuvailee.

– Minusta on aika mahtavaa, että hengessä voi olla mukana, vaikka sieltä omalta kotisohvalta tai aamupalapöydästä, Autere kertoo.

Oulun seurakuntien viikottaiset lähetykset

  • Virtuaalikirkossa lähetetään sunnuntaisin jumalanpalvelukset useasta Oulun kirkosta ilman läsnä olevia seurakuntalaisia.
  • Lisäksi Oulun seurakunnista lähetetään maanantaista lauantaisiin iltahartaus kello 18. Sunnuntaisin kello 18 lähetetään vesper.
  • Keskiviikkoisin lähetetään iltamusiikkia -konsertteja kello 19. 
  • Ajankohtaiset ja päivitetyt tiedot löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/virtuaalikirkko.
  • Lisäksi lähetyksiin pääsee osallistumaan Oulun seurakuntien nettiradion kautta www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää