Tammikuussa tarjolla on virtuaalisia konsertteja

Tuiran kirkosta lähetetään neljänä perättäisenä sunnuntaina Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen -konsertti. Ohjelmistossa on niin barokkia, romantiikkaa kuin afroamerikkalaista gospelia.

Tammikuisina sunnuntai-iltapäivinä on mahdollista nauttia virtuaalisesti monipuolisista kirkkokonserteista, kun Tuiran kirkosta lähetetään 9. tammikuuta alkaen Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen -konserttisarja. Sarjan neljä konserttia ovat peräkkäisinä sunnuntaipäivinä kello 14.
Kaikki sarjan konsertit ovat seurattavissa osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi. Jos koronarajoitukset sallivat, sarjan loppuosan konsertit järjestetään myös yleisötapahtumina.
Tuiran seurakunnan kanttori Raakel Pöyhtärin mukaan konsertteja halutaan tarjota nimenomaan joulun jälkeiselle ajalle, jolloin muu konserttitarjonta seurakunnissa on hiljaisempaa.
– Ihmiset ovat löytäneet aiempina vuosina konserttisarjan hyvin ja kuulijoita on ollut mukavasti.
Pöyhtäri kertoo, että sarjan myötä halutaan nostaa esiin paikallisia muusikoita, sillä suurin osa esiintyjistä on Oulusta tai lähialueelta.
Konserttien sarja alkaa 9. tammikuuta, jolloin esiintyjinä ovat Lotta Koponen (viulu), Maarit Karppelin (viulu) ja Raakel Pöyhtäri (piano ja urut). Konsertin ohjelmistossa on muun muassa Bachin kaksoisviulukonsertto, Shostakovichin viisi kappaletta kahdelle viululle, Caccinin Ave Maria sekä Bach-Gounodin Ave Maria.
16. tammikuuta on vuorossa syksyllä perustettu, afroamerikkalaista gospelia esittävä kuoro Oulu Gospel Choir, jota johtaa Siiri Kotiaho. Ohjelmistoon kuuluu niin klassikkokappeleita kuin myös uudempia gospelhittejä.
Seuraavana sunnuntaina 23. tammikuuta kuullaan suomalaisia ja pohjoismaalaisia lied-sävelmiä, kun estradilla ovat sopraano Saara Puolitaival ja pianisti Anne Muhola. Sävellysten vallitseva aikakausi on romantiikka, mutta joukossa on myös uudempia suomalaisia lauluja. Musiikkia kuullaan muun muassa säveltäjiltä Grieg, Kuula, Merikanto ja Rangström.
Sarjan viimeisessä konsertissa 30. tammikuuta esiintyy liminkalainen barokkiyhtye Lakeus. Yhtyeessä soittavat Pekka Elsilä (traverso), Jenni Kaikkonen (traverso) Tuuli-Maria Kämäräinen (barokkiviulu), Kaisa Komulainen (barokkisello).
Lisätietoa konserteista löytyy Oulun seurakuntien verkkosivulta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.

Jaa sivu eteenpäin

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää