Yhteistä tekemistä lapsiperheisiin

Seurakunnat ovat koonneet aineistoa, jonka avulla perheet voivat pitää pyhäkoulua kotosalla. Pyhäkoulukirjeen tai -kassin saa Kiimingin, Tuomiokirkkoseurakunnan, Tuiran ja Karjasillan seurakunnasta.

Mari Jääskeläinen pitää käsissään koria

Seurakunnat ovat kehittäneet uusia keinoja lasten pyhäkoulujen järjestämiseksi.

Kiimingin seurakunta lähettää aiheesta kiinnostuneille lapsiperheille kevään ajan kirjeitä, joissa on kulloiseenkin ajankohtaan sopivaa materiaalia pyhäkoulua varten.

Tuomiokirkkoseurakunta sekä Tuiran ja Karjasillan seurakunnat ovat koonneet kassin, jossa on niin ikään ohjeet ja rekvisiittaa pyhäkoulun järjestämiseksi. Kassin sisältö on yhtä pyhäkoulukertaa varten, mutta halutessaan materiaalia saa kolmeen muuhunkin kerhokertaan.

Kaurasämpylöiden ohje ja hartaus

Kiimingissä joka toinen viikko kotiin tulevan kirjeen sisältö noudattaa pääosin kirkkovuoden aiheita. Mukana on kyseiseen pyhään liittyvä teksti ja sitä sivuavia tehtäviä. Esimerkiksi parin viikon kuluttua koteihin lähtee kirje, jossa käsitellään kertomusta viidestä leivästä ja kahdesta kalasta.

– Laitamme mukaan kala- ja leipäaiheisista kuvista koostuvan muistipelin, värityskuvia sekä kalan kuvan, johon voi lisätä suomuja ja silmät, kertoo lastenohjaaja Oili Kajava.

– Lisäksi mukana on kaurasämpylöiden resepti ja tietoa entisajan leivontatavoista, kuten leivän päälle tehtävästä rististä.

Pyhäkoulu voi olla pitäjänsä näköinen

Oulun seurakunnissa pyhäkouluja on järjestetty omina tapahtuminaan, mutta myös esimerkiksi messujen yhteydessä.

Pyhäkoulupakettien kokoaminen on seurakunnille keino tavoittaa lapsiperheitä nyt, kun toiminta on pandemian vuoksi rajoitettua. Kotiin tarjottavalla materiaalilla halutaan paitsi tukea kristillistä kasvatusta, myös tarjota lapsiperheisiin yhteistä tekemistä.

– Pyhäkoulua voi pitää omille lapsille tai vaikka sille lapsiporukalle, jonka kanssa perhe on muutenkin tekemisissä, vinkkaa Karjasillan seurakunnan perhetoiminnan ohjaaja Mari Jääskeläinen.

Rimaa tilaisuuden järjestämiseen ei kannata asettaa liian korkealle.

– Hetki voi olla pitäjänsä näköinen. Vaikka mukana on ohjelmarunko, pyhäkouluun kuuluvat osat voi toteuttaa itselle sopivassa järjestyksessä, rohkaisee Jääskeläinen.

– Seurakunnan työntekijöiltä voi halutessaan aina kysyä vinkkejä.

Materiaalia saa perhetoiminnanohjaajilta

Karjasillan, Tuomiokirkkoseurakunnan ja Tuiran yhteistä pakettia saa maaliskuusta lähtien ottamalla yhteyttä Mari Jääskeläiseen tai Tuiran seurakunnan perhetoiminnan ohjaajaan Anu Hannulaan.

Kiimingin seurakunnan kirjeitä lähetetään tällä hetkellä vain ennakkoon ilmoittautuneille perheille. Pyhäkoulua voi pitää kotona myös nettipyhiksen avulla.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää