Led-kynttilä mukaan ja rauhankävelylle 24. lokakuuta

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Rauhankävely järjestetään viidellä paikkakunnalla.

YK:n päivänä 24. lokakuuta kävellään rauhankävely viidellä paikkakunnalla Suomessa.

Uskontojen yhteinen rauhankävely on merkki ystävyydestä ja halusta edistää rauhaa Suomessa ja maailmassa sotien ja polarisaation keskellä. Erilaiset uskonnolliset yhteisöt voivat elää sovinnossa rinnakkain ja luoda turvallisuutta yhteiskuntaan.

Kävelyn teemana on tänä vuonna kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Teema liittyy YK:n tavoiteohjelmaan Agenda 2030. Sen pyrkimyksenä on poistaa äärimmäinen köyhyys maailmasta ja turvata hyvinvointi ympäristölle kestävällä tavalla. Vaalimalla kohtuullisuutta edistämme rauhan säilymistä.

Oulussa rauhankävely lähtee Toripolliisi-patsaalta (Torikatu 6) kello 17 ja kulkee Kauppurienkatua pitkin kauppakeskus Valkeaan (Isokatu 25).
Kulkueeseen voi ottaa mukaan oman led-kynttilän tai led-lyhdyn. Myös oma, rauhankävelyn aiheeseen sopiva kyltti tai banderolli on sallittu.

Puheenvuoroja kirkko- ja uskontokuntien edustajilta

Valkean esiintymislavan luona kuullaan puheenvuoroja eri kirkkokuntien ja uskontokuntien edustajilta. Aiheena on uskontojen rooli rauhan ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.

Puheenvuoron käyttävät muun muassa metropoliitta Elia Oulun ortodoksisesta hiippakunnasta, imaami Abdul Mannan Pohjois-Suomen islamilaisesta yhdyskunnasta, kirkkoherra Donbosco Thomas Nasaretin pyhän perheen seurakunnasta, Oulun bahá’í-yhteisön edustaja Mary Gregory sekä Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n edustaja Janna Pennanen.

Puheenvuorot alkavat noin kello 17.20.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää