Postia & Palautetta 17.8.2023

Virpi Sillanpää-Posion hartausteksti ja Pauli Niemelän tekemä valitus yhtymäjohtajan valinnasta herättivät eniten tunteita lukijoissa.

Ohessa numerossa 23/2023 julkaistua palautetta numeron 22/2023 jutuista. Palstalle on poimittu puhelimitse, verkon ja sähköpostin kautta tullutta palautetta sekä Rauhan Tervehdyksen Facebook-sivulla julkaistuja kommentteja.

* Minua lämmitti, kun luin Virpi Sillanpää-Posion ajatuksia avun pyytämisestä hartaustekstissä Tehtävänä avun pyytäminen (RT 22/23). Kuinka iloisiksi lapset tulivat, kun he saivat auttaa häntä kauppareissulla. Pienistä teoista saa ison ilon.

* Hartausteksti kosketti mieltäni. On rohkeutta myöntää tarvitsevansa toisia ihmisiä tukemaan ja auttamaan apua tarvitessaan. Haavoittuvuudesta kumpuaa vahvuus, jonka siivittämänä voi itse antaa apua toisille pyytämättä siitä vastinetta. Tästä kumpuaa myös sydämen viisaus ja lähimmäisenrakkaus.

* Hieno ja koskettava artikkeli Virpi Sillanpää-Posiolta! Hyvä kun joku kertoo omista kokemuksista avun pyytämisestä ja erityisesti positiivisella tavalla.

* Apua pyytämällä antaa toiselle mahdollisuuden auttaa. Paras tehtävä ikinä!

* Pauli Niemelälle aplodit! Viitaten juttuun Yhtymäjohtajan valinta oikeuteen. Monet työpaikat on sovittu, ja ”voideltu” tuleva tekijä jo haun alkaessa. Minusta on hienoa, että jaksat puuttua prosessiin.

Yhtymäjohtajan vaalin äänestyksen tulos ei minua yllättänyt lainkaan. Oulun seudulla asuneena tiedän alueen toimintatavat. Paperilla parempi hakija jää toiseksi, ei mitään uutta auringon alla varsinkaan niillä seuduin.

* Yhtymäjohtajan valinnasta tehty valitus on kaikkien osapuolten kannalta ikävän makuinen soppa, joka ei tuomioilla välttämättä muutu makeammaksi. Kirkkopolitiikka on sekä ryhmäkuria, ajattelemattomuutta että huono paikallinen tapa.

* Voi mikä soppa tuostakin on pitänyt kehittää. Jotenkin tuntuu naurettavalta että korvauksia haetaan, eikä aleta asiasta kommentoimaan.

* Valitusuutiseen liittyen: Jotenkin soi mielessäni virsi 31: ”En etsi valtaa, loistoa… Ei valtaa, kultaa loistavaa vaan Luojan kunniaa.” Kenelle tämä prosessi tuottaa kunniaa?

* Valituksesta huolimatta, toivotetaan uusi yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi tervetulleeksi Ouluun.

* Elsi Salovaaran pääkirjoitus On tärkeää erottaa halut ja tarpeet oli mielestäni lehden paras juttu. Minulla aikanaan naimisiin mentyä ja Ouluun tultua oli vielä huomattavasti vähemmän tavaraa, mutta ei se elämän onnea haitannut. Niin moni mielestäni valittaa, ettei ole sitä eikä tätä, juuri ne valittaa joilla on jo kaikkea liikaakin.

* Ihmisiä-palstan Jari Longin haastattelusta: kyllä hautausmaalla saa iloa ja huumoria olla. Niihin on haudattu monta hauskaa ja huumorintajuista ihmistä.

* Kiitos jutusta Omannäköiseen messuun on turvallista tulla liittyen sateenkaarimessuun. Tärkeää asiaa.

* Vahva teksti oli penkintekijöiden toteuttamasta yhteisprojektista kertova Uusi ja vanha auttavat hiljentymään Haukiputaalla. Monella tavalla on mahdollista palvella. Sykähdyttävää yhteishenkeä ja tarmokasta kädentaitoa.

OIKAISU: Kyseisessä jutussa mainittiin Kari Holman kuuluvan Haukiputaan leijoniin, mutta hänen klubinsa on LC Haukipudas / Kello.

* Mielestäni lehden paras juttu oli Naapurit toistensa apuna. Kivasti ja lämminhenkisesti kirjoitettu juttu katoavasta perinteestä. Tulin siitä hyvälle mielelle.

* Kirppis- ja kierrätysjutut ilahduttivat, mukavaa että näistä kirjoitetaan myös Rauhan Tervehdyksessä. Itse tykkään käydä kirppiksillä, mutta ostan vain harkitusti. Itselle tarpeettomaksi käynyttä mutta käyttökelpoista tavaraa lahjoitan eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Pienilläkin teoilla saa hyvän mielen!

Lue arkistolehtiä täältä

  • Lähetä toimitukseen palautetta perustelujen kera ja osallistut pienen palkinnon arvontaan. Palautetta voi lähettää tekstiviestinä tai WhatsApp-viestinä numeroon 044 5626 450 tai sähköpostilla toimitus@rauhantervehdys.fi. Verkkosivuilta löytyy myös Anna palautetta -lomake, jolla palautetta voi antaa myös nimettömänä. 

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää