Yli 114 vuotta Sanaa ja sanottavaa

Rauhan Tervehdys -lehteä julkaisee Rauhan Tervehdys ry (Y-tunnus 0210110-4). Yhdistyksen jäseniä ovat Oulun seurakuntayhtymä sekä seuraavat seurakunnat: Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Pudasjärvi, Siikalatva ja Tyrnävä. Näistä Oulun seurakuntien lisäksi lehteä tilaavat lehteä oman seurakuntansa kotitalouksiin Hailuoto, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä.

Rauhan Tervehdys -lehti on perustettu jo vuonna 1907. Ensimmäinen numero ilmestyi joulukuussa 1907. Tuolloin se oli Oulun Veljeyspiirin lehti, sittemmin Oulun Seurakunnallisen Veljeyspiirin lehti. Vuosina 1921-1939 julkaisijana oli Pohjois-Pohjanmaan Nuorten Kristillinen Piirijärjestö. Jatkossa julkaisijan toimialue laajeni ja nimikin muuttui muotoon Oulun hiippakunnan Nuorten Kristillinen Piirijärjestö. Vuonna 1985 perustettiin Rauhan Tervehdys ry, johon liittyi Oulun seurakuntayhtymän lisäksi 11 lähiseurakuntaa.

Rauhan Tervehdys ry:n hallitus päättää lehden linjasta, budjetista ja palkkaa sen työntekijät. Lehden päätoimittaja on toimituksen esimies, joka vastaa lehden sisällöstä.

Rauhan Tervehdys ry:n hallitus 2023

Puheenjohtaja
Erja Oikarinen
Kempeleen kirkkoherra
erja.h.oikarinen@evl.fi

Sihteeri 
Kati Jurkko
kati.jurkko@rauhantervehdys.fi

Jäsenet
Hanna Aho, Oulu
Terttu Isohookana, Oulu
Irja Lahdensivu, Oulu
Olli Lohi, Lumijoki
Kalle Pyky, Oulu
Jukka Raitio, Liminka
Seppo Salo, Oulu
Hannu Tarvas, Oulu

Katso: Rauhan Tervehdyksen toimitus

Rauhan tervehdys ry | Yhdistyksen säännöt | Strategia 2018-2022 | Lukijatutkimus 2020