Varpunen sijaitsee osoitteessa Riistatie 1.

Ritaharjun uusi seurakuntakoti Varpunen viettää avajaisia

15.1.20

Tuiran seurakunta on saanut uudet tilat Ritaharjuun.  Varpuseksi nimettyssä seurakuntakodissa Riistatie 1:ssä vietetään avajaisia torstaina 23. tammikuuta. Varpusessa kokoontuvat muun muassa kouluikäisten kerhot, perhekerhot, alle kouluikäisten ja heidän vanhempiensa musiikkiryhmä sekä lapsiperheiden äideille suunnattu ryhmä.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Tiina Huurre .

Tuiran seurakunta on saanut uudet tilat Ritaharjuun. Riistatiellä, Pohjois-Ritaharjun koulun lähellä, on tammikuun alussa otettu käyttöön konttiratkaisu.

– Ritaharjuun on jo toistakymmentä vuotta pyritty saamaan tilat seurakunnalle. Nyt pitkään toivottu asia on totta, iloitsee Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen.

Tähän saakka seurakunta on toiminut muun muassa koulun tiloissa.

– Tilapula toi mukanaan hyvääkin: verkostoiduimme tänä aikana muiden alueen toimijoiden kanssa. Mutta kyllä omatkin tilat ovat tärkeät Ritaharjun kaltaisella kasvavalla alueella. Omat tilat selkiyttävät toimintaa, Pesonen summaa.

Varpunen viittaa Jumalan huolenpitoon

Tila sai Varpunen-nimensä Pohjois-Ritaharjun koulun 4-luokkalaisille järjestetyn nimikilpailun kautta.

– Alueella on paljon luontoon viittaavia nimiä. Lisäksi nimellä on teologinenkin sisältö: Raamatussa Jeesus käyttää varpusta vertauksena Jumalan huolenpidosta.

Varpusessa kokoontuvat ainakin kouluikäisten kerhot, perhekerhot, alle kouluikäisten lasten ja heidän vanhempiensa musiikkiryhmä Rytmitassut sekä lapsiperheiden äideille suunnattu Äitien virkistämö.

Tuiran kappalainen Riikka Honkavaara on nimetty kehittämään Varpusessa järjestettävää toimintaa.

Pesosen mielestä on hyvä miettiä tilaratkaisuja myös monikäyttöisyyden näkökulmasta.

Uudenlaiset tilaratkaisut – esimerkiksi tilat ostoskeskusten yhteydessä tai Varpusen kaltaiset siirrettävät tilat – ovat seurakuntien nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

– Toisaalta eihän se, että kirkko nykyaikana hakeutuu ostoskeskusten yhteyteen sinänsä ole uusi asia: mentiinhän jo antiikin aikaan toreille.

Ritaharjun uudessa seurakuntakodissa (Riistatie 1) vietetään avajaisia torstaina 23.1. kello 13–19.30.

Sisällä on mahdollisuus muun muassa askarrella, osallistua yhteisötaideteoksen tekoon, osallistua tarinatuokioon kello 15, kuunnella musiikkia kello 16, sekä nauttia kahvi- ja mehutarjoilusta.

Ulkona on hevoskärryajelua kello 14.30–17 ja mahdollisuus kokeilla fatbike-pyöräilyä kello 15–17.

Piispa Jukka Keskitalo siunaa tilat käyttöön kello 18, jonka jälkeen juodaan kaikille avoimet juhlakahvit läheisellä koululla.

 

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta

Lue myös nämä:

Ritaharjun uusi seurakuntakoti sai nimen Varpunen

Oulussa alkaa kirkkoremonttien aika

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Tuiran seurakunta Yleinen