60 pizzaa tunnissa, yksi minuutissa

7.2.20

Hintan seurakuntatalon keittiössä on hyvä pizzan tuoksu. Monen hengen yhteistyöllä keittiössä pyöritetään tänä viikonloppuna yli 400 pizzaa, iso osa niistä menee hyväntekeväisyyteen.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Hintan seurakuntatalon keitiössä on uuni kuumana perjantai-iltana. Kahdeksan pizzan erikoisuuni on monen tunnin ajan tehokkaassa käytössä.

Kun uunin luukun aukaisee hetkeksi, ilmassa alkaa leijua tomaatin,  juuston, salamimakkaran, kinkun ja sipulin tuoksuja.

Nälkäinen syö värikkäitä pizzoja silmillään ennen kuin ruoka ehtii lautaselle ja suuhun. Väri pizzoihin tulee ananaspaloista, paprikoista, oliiveista, aurinkokuivatuista tomaateista ja rucolasta.

Nuoret kaipaavat yhä enemmän kasvispizzoja vaihtoehdoiksi.

Oulujoen seurakunnan nuorisotyöllä on edessään pizzantäyteinen viikonloppu, suururakka, sanoisi moni. Pizzoja pyörittää tottuneesti nuorisotyönohjaaja Pertti ”Purtsi” Putila. Nuoret auttavat häntä tottuneesti.

Tänään perjantaina pizzoja on valmisteltu huomisen varalle mutta ensimmäisiä on jo ennätetty syödäkin, kun gospelbändin nuoret saapuivat iltamessuun soittamaan.

Huomenna lauantaina 8.2.  Hintan seurakuntatalolla on pizzapuffet auki kello 16-18. Hyväntekeväisyystapahtuma Yhteisvastuukeräyksen hyväksi on pääasiassa tarkoitettu nuorille. Puffet maksaa viisi euroa.

Kun samanlainen buffet oli edelliskerran auki kaksi vuotta sitten, kävijöitä oli noin 200.

Sunnuntaina Hintassa vietetään kymppisynttäreitä ja jälleen on tarjolla Putilan ja nuorten valmistamia pizzoja.

Yhteensä viikonlopun aikana seurakuntatalon keittiössä pyöritetään nelisensataa pizzaa, ehkä enemmänkin.

Ilman Putilaa urakka ei onnistuisi. Nuorisotyönohjaaja on ollut aikaisemmin pizzerian omistaja ja on siksi alan ammattilainen. Häneltä urakka luonnistuu tehokkaasti, kunhan keittiössä ei hääri liiaksi apulaisia.

Perjantaina pizzoja maistellut Veera Parkkinen toteaa, että Purtsin pizzat ovat oikeasti kaikkein parhaita.

– Ei mitään peruspizzoja, hän toteaa.

Veera ja Laura Parkkinen sekä Siiri Puolakka ovat Oulujoen gospelbändiläisiä ja Putilan pizzojen ihailijoita.

Oulujoen nuorisotyön tempauksesta lisää torstaina 13.2. ilmestyvässä Rauhan Tervehdyksessä.

Lue lisää aiheesta:

Oulujoen seurakunta