Piirroskuva jossa mies pujottaa vihkisormusta naisen sormeen.

Kirkon perheneuvonnan ajanvaraus suljetaan määräajaksi Oulussa

1.2.20

Uusien asiakkaiden suuri määrä on johtanut siihen, että perheasiain neuvottelukeskus sulkee ajanvarauksen kahdeksi viikoksi.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Teemu Junkkaala .

Oulun seurakuntien perheneuvonnan palvelut ovat ruuhkautuneet tammikuun aikana. Tästä johtuen ajanvaraus suljetaan kahdeksi viikoksi.

– Alkuvuoden suuri asiakkaiden määrä on ruuhkauttanut palvelun, kertoo johtava perheneuvoja Ilkka Kurjenmäki.

Ajanvarauksen sulkeminen määräajaksi on Kurjenmäen mukaan ainoa keino hallita tilannetta ja purkaa ruuhka. Jo nyt uusia aikoja voidaan antaa vasta noin kuukauden päähän.

Seuraavan kerran ajanvaraus onnistuu 17.2. numerosta 044 3161 557. Puhelinvaraus on avoinna ma-pe kello 9-11 ja lisäksi ma-ke kello 12-14.

Perheneuvontaan kohdistuu usein painetta vuoden alussa, sillä loma-aikoina ihmissuhteiden ongelmat kärjistyvät. Ajanvarauksen sulkeminen ei kuitenkaan ole jokavuotista, edellisen kerran siihen on turvauduttu kymmenisen vuotta sitten.

Kirkon perheasioiden neuvottelukeskuksissa tarjoama perheneuvonta on asiakkaille ilmaista. Asiakkaaksi voi myös tulla, vaikkei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Oulun seurakuntien perheneuvonnalla on verkossa myös parisuhteen omahoito-ohjelma, joka löytyy osoitteesta: www.oulunseurakunnat.fi/loveteekki. Sivusto tarjoaa informaatiota ja apukeinoja parisuhteen toimivuuden vahvistamiseksi.

Vaikeisiin elämäntilanteisiin voi saada apua myös Suomen ev.lut. kirkon keskusteluavun kanavien kautta. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.kirkonkeskusteluapua.fi  

=> Kommentoi ja anna palautetta aiheesta

Lue arkistojuttuja perheneuvonnasta:

Loveteekistä saa kotiapua parisuhdeongelmiin

Parisuhde on kahden ihmisen päätös sitoutua

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat