Fixi on mukana Yhteisvastuun haastekampanjassa

”Vanhemmuus on hienoa, vaikka raskastakin välillä”, tietää yrittäjäpariskunta Sami ja Anna-Kaija Pikkuaho.

Yrittäjäpariskunta Sami ja Anna-Kaija Pikkuaho haastavat kaikki mukaan Yhteisvastuukeräykseen.

Oululaisen kodin huoltopalveluja tarjoavan yrityksen Fixi Oy:n toimitusjohtaja Sami Pikkuaho halusi lähteä mukaan Yhteisvastuukeräyksen haastekampanjaan, sillä hän kokee vanhemmuuden tukemisen ja lapsiperheiden hyvinvointiin panostamisen äärimmäisen tärkeäksi tässä ajassa. Mukaan hänet haastoi ystävä, mutta kampanja on tuttu myös julkisuudesta.

–  Ajattelin heti, että ilman muuta lähdemme mukaan! Tiedän itsekin isänä, millaista perhe-elämä on ja tiedän, kuinka suuresta asiasta vanhemmuuden tukemisessa on kysymys. Perhe on ydinsolu, ja sen hyvinvointi on tärkeää.

Mahdollisimman moni pitäisi saada tukemaan vanhemmuutta ja tämän vuoksi Pikkuaho haluaakin haastaa kaikki mukaan kampanjaan.

– Toivon vanhemmuuden tukemiselle mahdollisimman suurta näkyvyyttä. Yhteiskunnassa pitäisi käydä enemmän keskustelua perheiden hyvinvointiin liittyen ja yhteiskunnan tulisi panostaa entistä enemmän perheiden hyvinvointiin.

Pikkuaho on huolissaan siitä, kuinka vanhemmuuden ympärillä käytävälle keskustelulle ominaista on usein negatiivisuus.

– Tiedän monien kohtaavan riittämättömyyttä vanhemmuuden edessä. Vanhemmuus on kuitenkin hienoa ja positiivista, ajoittaisista raskaista hetkistä huolimatta. Tämä kampanja on hieno tapa lisätä positiivista keskustelua lapsiperhe-elämän ympärille.

Tukea vanhemmuuteen työyhteisöstä

Fixillä työskentelee noin 20 henkilöä, joista suuri osa isiä ja äitejä. Pikkuaho kertoo, että työyhteisöllä on tärkeä rooli myös vanhemmuuden vertaistukena.

– Jaamme töissä ajatuksia kasvatuksesta ja siitä, miten selvitä arjessa. Vanhempien hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että työpaikalla ymmärretään ja joustetaan esimerkiksi lapsen sairastaessa.

Tällä hetkellä Fixi rakentaa uudella toiminimellä liiketoimintaa suomalaisten runkosänkyjen ja -patjojen myyntiin. Hyvä uni on ravinnon ja liikunnan lisäksi elämän tärkeimpiä peruselementtejä, tietää Pikkuaho.

–  Jos lapset toisinaan valvottavat, ei lasten lisäksi valvota vielä huono sänkykin.

Yhteisvastuukeräyksen 2020 aiheena on Vanhemmuuden tukeminen. Keräyksen iskulause ja tsemppi vanhemmille on ”Sinä riität”. Oululaisia yrityksiä ja yhteisöjä haastetaan mukaan keräykseen.

Lue lisää: www.oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu/haastekampanja


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää