Kummius on lupaus rakastaa

3.5.20

Kummius on lupaus siitä, että olen pysyvä aikuinen Aatoksen elämässä, kuvailee tuore kummitäti, tubettaja Jasmin Muurinen.


Teksti: Minna Kolistaja .

Pienen Aatoksen kastetilaisuus oli kaunis.

– Hetki oli niin täynnä rakkautta ja ikimuistoinen meille ystäville ja sukulaisille, jotka saimme olla paikalla, tunnelmoi Jasmin Muurinen alkuvuodesta pidettyjä ristiäisiä.

Aatos on Muurisen kummilapsi ja lapsen vanhemmat Muurisen ystäviä. Kummiksi lupautuminen oli itsestäänselvyys.

– Vauvan vanhemmat ovat minulle rakkaita ihmisiä ja salaa toivoin, että minua pyydettäisiin kummiksi. Itkuhan siinä pääsi, kun näin sitten tapahtui.

Aatos täytti hiljattain neljä kuukautta. Muurisesta olisi ihana nähdä Aatoksen kehitysaskeleita kasvokkain, mutta nythän ei voi kyläillä. Yhtä hellyttävää on kuitenkin ollut nähdä vanhempien lähettämiltä videoklipeiltä esimerkiksi se, kuinka Aatos oppi käännähtämään selältä vatsalleen.

Lisäksi Muurinen soittelee vanhempien kanssa Face Time -puheluita, jotta Aatos voi kuulla kummitädin ääntä.

–  Hätä keinot keksii, Muurinen hymyilee.

Kunhan koronarajoitukset aikanaan loppuvat, Muurinen haluaa päästä osaksi vauvaperheen arkea ja tehdä jotakin kivaa kummilapsensa kanssa.

– Menen mahdollisesti mukaan vauvauintiin ja käymme varmaankin erilaisissa vauvoille suunnatuissa jutuissa kuten lorutuokioissa ja vauvamuskarissa. Kesällä toivottavasti pääsemme jo mökkeilemään Turun saaristoon.

Muurinen suunnittelee myös järjestävänsä Aatoksen äidille jonkinlaisen hemmotteluhetken vauvaperhearjen keskelle.

– Aion myös tarjoutua hoitamaan Aatosta, jotta vanhemmat saavat kahdenkeskistä aikaa.

Ei ole oikeaa eikä väärää

tapaa olla kummi

 

Jasmin Muurinen ei näe kummiutta pitkänä listana velvollisuuksia.

– Minulle kummius tarkoittaa etuoikeutta: pääsen olemaan tärkeässä osassa kummilapseni elämää. Kummius on lupaus siitä, että olen pysyvä aikuinen Aatoksen elämässä.

Muurinen sanoo tulkitsevansa kummiutta ennen kaikkea rakkauden kautta.

– Mitä tahansa kummina teenkin, teen sen rakkaudesta kummilapseen.

Omaa suhdettaan kummilapseensa Jasmin Muurinen ei halua sanoittaa pitkälle eteenpäin.

– En halua päättää tässä hetkessä, että kymmenen vuoden kuluttua teen Aatoksen kanssa näin tai noin. Ei elämää voi ennustaa. Haluan mieluummin, että kummisuhde muuttuu ja kehittyy sen mukaan mihin elämä meitä vie.

Muurisen mielestä ei ole oikeaa eikä väärää tapaa olla kummi.

– Jokainen on omanlaisensa.

 

25-vuotias Jasmin Muurinen on tubettanut ammatikseen kolme vuotta. Seuraajia YouTubessa on yli 90 000 ja Instagramissa 45 000. Jasminsofi jakaa kummiusaiheista sisältöä somekanavissaan toukokuussa.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Yleinen