Somehaasteessa jaetaan ideoita kummilapsen muistamiseen poikkeusaikana

17.5.20

Sunnuntaina 31.5. vietetään valtakunnallista kummipäivää. Kirkko kutsuu kummeja osallistumaan etäyhteyksin kummipäivään oman kummilapsen kanssa


Kummit haastetaan jakamaan ideoita kummina toimimisesta poikkeustilanteessa ja rajoitusten aikana somessa tunnisteilla #kumminkaa ja #kummipäivä. Laitetaan hyvät ideat kiertämään!

Pandemian vuoksi monia tapahtumia on jouduttu perumaan, ja kyläily ja yhteinen tekeminen kummilasten kanssa ei välttämättä onnistu. Kummin tärkeää tehtävää voi onneksi toteuttaa myös monella muulla tapaa.

Haasteeseen osallistuneiden parhaita ideoita jaetaan Kirkko Suomessa -Instagram-tilillä toukokuun viimeisellä viikolla ja osallistujien kesken arvotaan pääsylippuja PowerParkiin ja leffalippuja Finnkinoon. Lippuja voi käyttää heti, kun koronarajoitukset sen sallivat.

#Kumminkaa-haasteeseen ja kummiteemaan tarttuvat toukokuun aikana myös tubettajat Jasminsofi, Sita Salminen ja Ville Mäkipelto, joiden suunnitelmia voi seurata heidän omissa somekanavissaan. Lisäksi Mutsimediaan on tulossa kummiusteemaisia vinkkejä poikkeusaikoihin.

Kummipaiva.fi-verkkosivulla on paljon kummiuteen liittyvää tietoa sekä valmiita ajatuksia Kummipäivän viettoon.

Aiheeseen liittyviä juttuja:

Senni Loikala kävi aikuisena rippikoulun voidakseen ryhtyä kummiksi Adalle

Kummius on lupaus rakastaa

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko