Diakonian aamukahvit alkoivat tauon jälkeen Oulun keskustassa

2.6.20

Tarjolla oli turvallisesti pleksin takaa kahvia, leipä ja pullaa. Ihanaa, kun tämä paikka avautui jälleen, kommentoivat ensimmäiset Diakonian kesäkahville tulijat.


Teksti: Teksti ja kuva: Riitta Hirvonen .

Vihdoinkin jälleen yhdessä aamupalalla. Tämä on tervetullut tauko yksin olemiseen.

Tällaisia iloisia tai ainakin hyvin tyytyväisiä tunnelmia oli aistittavissa tiistaiaamuna Keskustan seurakuntatalon monitoimitilassa, kun  Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Diakonian aamupala käynnistyi viikkojen tauon jälkeen.

– Tämä on meille henkireikä, suuri apu, sanoivat tulijat alkajaisiksi.

– Kyllä ruokaa saisi kotonakin, mutta täällä on muiden ihmisten seuraa aamukahvien lisäksi.

Kun yhteen oli tultu, ehdittiin ensimmäisten kuulumisten aikana kertoa muutamat korona-ajan vaivatkin. Kävely on kipeyttänyt jalkoja eikä selkä ole kestänyt pitkiä kävelyreissuja.

Diakoniaan on soitettu, kun kuolemanpelko on iskenyt

Jos tulijoilla oli ilonen mieli, diakoniatyöntekijät Saila Luukkonen ja Heidi Karvonen (kuvassa) kuvailivat aamun alussa omia tunnelmiaan odottaviksi: Onko tieto Diakonian kesäkahvit -toiminnan käynnistymisestä tavoittanut ihmisiä?

Karvonen kertoi heidän varautuneen myös väen paljouteen ja siihen, ettei kaikkia tulijoita voisi ehkä päästää yhtä aikaa sisälle, jotta turvavälejä voidaan noudattaa.

Karvosen mukaan diakoniatyössä kevät on ollut vilkasta aikaa, vaikka niin sanottu kokoava toiminta joutui tauolle maaliskuussa.

– Puhelinkontaktit ovat viime viikkoina lisääntyneet. Ihmisiä on ahdistanut muun muassa kuolemanpelko. Tämä aihe on tullut tavallista enemmän esille tänä keväänä.

– Diakonian asiakkaiksi on tullut myös kokonaan uusia ihmisiä, esimerkiksi yrittäjiä, lomautettuja sekä niitä, joille korona merkitsi tukitöiden loppumista.

Karvonen selvitti, että apua monenlaisissa yhteydenotoissa on voitu antaa. Kotikäyntejä diakoniatyöntekijät ovat tehneet vain erityisen painavista syistä ja sama käytäntö jatkuu kesälläkin.

Herättikö juttu sinussa kysymyksiä?
Toimitukselle voi antaa jutusta palautetta

Arkistojuttuja Diakonian aterioista:

Vuoden saldona yli 15 000 ateriaa

Diakoniatyö jakoi satoja munarasioita

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat