Tanja Nyman oli hautausmaakierroksen oppaana kesäkuussa 2018.

Hautausmaakierrokset toteutuvat Oulussa myös tänä kesänä

3.7.20

Kierrosten turvallisuudesta huolehditaan ennakkoilmoittautumisen ja pienempien ryhmäkokojen avulla. Ensimmäinen kierros järjestetään 6. heinäkuuta Intiössä.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook .

Oululaisten suurnaisten ja –miesten elämäntarinoihin pääsee jälleen tutustumaan maksuttomilla hautausmaakierroksilla. Asiantuntevien oppaiden vetämiä kierroksia järjestetään sekä Oulujoen hautausmaalla että Oulun hautausmaalla Intiössä. Kierrokset toteutetaan säästä riippumatta.

Aiemmista kesistä poiketen kierroksille ilmoittaudutaan nyt etukäteen osallistujamäärän rajoittamiseksi ja turvavälien säilyttämiseksi.

– Moni kesätapahtuma on peruttu koronan vuoksi. Halusimme kuitenkin tarjota mahdollisuuden suosituille kierroksille, mutta samalla huolehtia turvallisuudesta. Ennakkoilmoittautumisen avulla pystymme rajaamaan osallistujamäärää ja huolehtimaan paremmin turvaväleistä ja hygieniasta. Kierroksille ei myöskään pidä tulla sairaana, sanoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen.

Oulun hautausmaalla järjestetään tunnin mittaisia kierroksia maanantaisin 6.7.–10.8. Lähtö on kello 18 ja klo 19.15 Puistopuutarhurin talon edestä (Kajaanintie 1).

Kierrosten teema vaihtelee: joukkoon mahtuu tarinoita niin merenkulun ja tervakaupan kulta-ajan suuruuksista kuin taiteilijoista ja yhteiskunnallisen elämän vaikuttajista. Yleisesti kierrokset keskittyvät elämäntarinoihin kunkin teeman mukaisesti, mutta kierroksen aikana tutustutaan myös hautausmaan moniin muistomerkkeihin ja kristilliseen hautausmaakulttuuriin.

Oulun hautausmaakierrosten teemat 2020

6.7.   Mistä Oulu ennen eli? / Sodan ja rauhan sankareita

13.7. Kulttuurin kaikuja

20.7. Mistä Oulu ennen eli?

27.7. Laulua ja soittua

3.8.   Kaiken takana on nainen

10.8. Siveltimellä ja sulkakynällä / Kaiken takana on nainen

 

Oulujoella kaksi hautausmaakierrosta

Oulujoen hautausmaalla kierroksia järjestetään kesällä 2020 kahtena torstaina: 9.7. ja 30.7. Lähtö on kello 17.30 Oulujoen kirkon parkkipaikalta (Oulujoentie 69) ja kierroksen kesto on 1,5 tuntia.

Samalla kierroksella tutustutaan myös Pohjois-Suomen ainoaan puujugend-tyyliä edustavaan kirkkoon, eli Oulujoen kirkkoon sekä Oulujoen pappilaan.

Kierrokset järjestävät yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakunnat, Go Arctic Events ja Oulun seudun oppaat ry.

 

Ilmoittautuminen kierroksille

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Seurakunnat