Kaksikymmentä vuotta musiikkia opettanut Anja Sivula halusi auttamisesta työn itselleen

Syksyllä sosionomi-diakoniksi valmistunut Sivula palvelee tyrnäväläisiä kesän ajan.

Anja Sivula

Anja Sivula ehti työskennellä musiikin parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Hän opetti musiikkileikkikoulussa ja toimi pianonsoiton opettajana Oulussa, Raahessa, Joensuussa ja pääkaupunkiseudulla.

Halu auttaa ihmisiä vei kuitenkin pidemmän korren. Sivula valmistui sosionomi-diakoniksi lokakuussa ja tuuraa nyt Tyrnävän seurakunnan diakoniatyöntekijöitä kesän ajan.

– Tämä on ollut  mielenkiintoista. Sain tehdä täällä jo harjoitteluaikanani itsenäistä työtä, mutta nyt työ on täysin minun vastuullani, Sivula iloitsee.

– Arkeen on kuulunut muun muassa asiakastapaamisia, hartauksia, ruoanjakoa ja oppituntien vetämistä rippikoululaisille.

 

Pidän erityisesti Bachista, se on tasapainoista ja rauhoittavaa.

 

Vuodet musiikkipedagogina tuovat varmuutta silloin, kun hartaushetkessä ryhdytään laulamaan. Musiikki kulkee mukana myös vapaa-aikana.

– Kuuntelen usein lenkillä musiikkia. Pidän erityisesti Bachista, se on tasapainoista ja rauhoittavaa.  Musiikki on väline omien tunteiden purkamiseen, Sivula kuvailee.

Viimesyksyinen harjoittelu Tyrnävän seurakunnassa on helpottanut tämän kesän työpestiä. Osa ihmisistä on tuttuja entuudestaan ja tapaamisten sopiminen käy monessa tapauksessa luonnostaan.

Vielä kesädiakoni ei tiedä, millaiset työkuviot hänellä on ensi syksynä edessään. Viime talvena suoritetut varhaiskasvatuksen opinnot toivat lastentarhanopettajan pätevyyden, joten vaihtoehtoja on runsaasti.

– Luotan siihen, että asiat järjestyvät.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää