Kaksikymmentä vuotta musiikkia opettanut Anja Sivula halusi auttamisesta työn itselleen

7.7.20

Syksyllä sosionomi-diakoniksi valmistunut Sivula palvelee tyrnäväläisiä kesän ajan.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Riitta Pesonen .

Anja Sivula ehti työskennellä musiikin parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Hän opetti musiikkileikkikoulussa ja toimi pianonsoiton opettajana Oulussa, Raahessa, Joensuussa ja pääkaupunkiseudulla.

Halu auttaa ihmisiä vei kuitenkin pidemmän korren. Sivula valmistui sosionomi-diakoniksi lokakuussa ja tuuraa nyt Tyrnävän seurakunnan diakoniatyöntekijöitä kesän ajan.

– Tämä on ollut  mielenkiintoista. Sain tehdä täällä jo harjoitteluaikanani itsenäistä työtä, mutta nyt työ on täysin minun vastuullani, Sivula iloitsee.

– Arkeen on kuulunut muun muassa asiakastapaamisia, hartauksia, ruoanjakoa ja oppituntien vetämistä rippikoululaisille.

Pidän erityisesti Bachista, se on tasapainoista ja rauhoittavaa.

Vuodet musiikkipedagogina tuovat varmuutta silloin, kun hartaushetkessä ryhdytään laulamaan. Musiikki kulkee mukana myös vapaa-aikana.

– Kuuntelen usein lenkillä musiikkia. Pidän erityisesti Bachista, se on tasapainoista ja rauhoittavaa.  Musiikki on väline omien tunteiden purkamiseen, Sivula kuvailee.

Viimesyksyinen harjoittelu Tyrnävän seurakunnassa on helpottanut tämän kesän työpestiä. Osa ihmisistä on tuttuja entuudestaan ja tapaamisten sopiminen käy monessa tapauksessa luonnostaan.

Vielä kesädiakoni ei tiedä, millaiset työkuviot hänellä on ensi syksynä edessään. Viime talvena suoritetut varhaiskasvatuksen opinnot toivat lastentarhanopettajan pätevyyden, joten vaihtoehtoja on runsaasti.

– Luotan siihen, että asiat järjestyvät.

Anna palautetta jutusta

Lue juttu tyrnäväläisten diakoniatyöntekijöiden tavasta tarjota lenkkiseuraa!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta