Lähettiperhe koki maanjäristyksen sotkuisen seurauksen

”Yllätys oli aika iso, kun pääsimme talolle ja näimme, että vesi valuu ulos pyykkihuoneen ikkunasta.” Tällaisia kauhunhetkiä kokivat Papua-Uusi-Guinealla Maria ja Mikko Vuorma. Maanjäristys oli iskenyt vesijohdon poikki heidän talostaan.

||

Papua-Uuteen-Guineaan iski maanjäristys 17. heinäkuuta.

Luonnonilmiö oli uutisaihe myös Suomessa, mutta paikan päällä  Tyynenmeren suuressa saarivaltiossa järistyksen kokivat Mikko ja Maria Vuorma.

Vaikka järistyskeskus oli heistä kaukana, pelkällä säikähdyksellä luonnonvoimien riehumisesta ei perheessä selvitty.

–  Noin tunti maanjäristyksen jälkeen saimme puhelinsoiton töihin: talostamme valui vettä. Tilanne pitäisi selvittää pikaisesti. Oletimme, että vanha metallinen, ruosteessa oleva sadevesitankki olisi mennyt rikki, Vuormat kertovat.

Kotona heitä odotti yllätys. Vesi valui ulos pyykkihuoneen ikkunasta.

– Jokivesijohto oli mennyt järistyksen voimasta poikki ja ampui kovalla paineella vettä kohti kattoa. Sieltä se valui ikkunan ja lattian läpi ulos.

– Onneksi ohi ajanut rakennusosaston työntekijä näki talolta tulevan vesipuron ja ilmoitti siitä. Muutoin
olisimme tulleet kotiin vasta viideltä iltapäivällä ja silloin tilanne olisi varmasti ollut paljon pahempi.

 

Mikko ja Maria Vuorma

Vuormien koti Papua-Uusi-Guineassa.

 

Heinäkuinen maanjäristys aiheutti Vuormien kodissa lopulta vain suuren sotkun. Kaikki tavarat pyykkihuoneessa olivat kastuneet.

– Rakenteet olivat märkiä, mutta onneksi tuollaiset kuivaa täällä yleensä  itsekseen. Käytössä ei ole eristysvilloja tai muuta sellaista, joka imisi kosteuden. Vesi valui suoraan lattialautojen välistä talon alle ja sieltä ojan kautta pois. Ensi kerralla, kun tulee iso maanjäristys, tekee mieli varmasti tulla tarkistamaan talon kunto heti eikä myöhemmin, puolisot toteavat.

Mikko ja Maria Vuorma työskentelevät Papua-Uusi-Guineassa raamatunkäännöstyön tukitehtävissä. Mikko on  elektroniikka-asentaja ja datanomi, Maria insinööri ja lastenhoitaja.

He ovat Kansanlähetyksen lähetystyöntekijöitä sekä Haukiputaan ja Karjasillan seurakuntien nimikkolähettejä.

Vuorman perhe kertoi säikähdyttävistä hetkistä heinäkuisessa lähettikirjeessä.

 

Ensi kerralla, kun tulee iso maanjäristys, tekee mieli varmasti tulla tarkistamaan talon kunto heti eikä myöhemmin.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää