Muhoksen kirkolle tulleiden hälytysajoneuvojen ääni säikäytti: "Ajattelin heti, että onko kirkossa tapahtunut jotain"

Muhoksen kirkko syttyi tänään tuleen maalaustöiden yhteydessä. Työntekijät sammuttivat palon alkusammutusvälineillä.

Muhoksen kirkko

Pelastuslaitos sai hälytyksen tänään keskiviikkona kello 10 aikoihin Muhoksen kirkossa syttyneen tulipalon vuoksi. Kirkon ulkolaudoitus oli syttynyt palamaan, kun maalaustöiden yhteydessä käytetty infrapunalämmitin oli kuumentanut seinän.

Paikalle saapui 13 pelastusyksikköä, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Maalaustöiden tekijät saivat palon sammutettua alkusammutusvälineillä.

Kirkon läheisyydessä asuva kirkkoherra Jouni Heikkinen kertoo kuulleensa hälytysajoneuvojen äänen autojen tullessa paikalle.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että onko kirkossa tapahtunut jotain. Kyllä se säikäytti, vaikka tiedossa on, että infrapunalämmitintä käytettäessä voi sattua jotakin.

Kirkon ulkolaudoitusta ehti palaa noin neliömetrin verran. Palopaikka on eteläisen seinän puolella, sakastin rappusten luona.

Toinen palo vuoden sisällä

Kyseessä oli jo toinen palo Muhoksen seurakunnan tiloissa vuoden sisällä. Viime vuonna seurakuntatalon takaoven eteen oli kasattu lehtiä muovikorin päälle ja sytytetty kasa palamaan. Savu havaittiin kuitenkin nopeasti ja palo saatiin sammutettua.

– Onneksi kummassakaan tapauksessa ei käynyt pahemmin. Voisi sanoa, että meillä on ollut suojelusta matkassa, huokaa Jouni Heikkinen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää