Muhoksen kirkko maalataan tänä kesänä. (arkistokuva)

Muhoksen kirkolle tulleiden hälytysajoneuvojen ääni säikäytti: ”Ajattelin heti, että onko kirkossa tapahtunut jotain”

8.7.20

Muhoksen kirkko syttyi tänään tuleen maalaustöiden yhteydessä. Työntekijät sammuttivat palon alkusammutusvälineillä.


Teksti: Teksti ja kuva: Marita Ahlgren .

Pelastuslaitos sai hälytyksen tänään keskiviikkona kello 10 aikoihin Muhoksen kirkossa syttyneen tulipalon vuoksi. Kirkon ulkolaudoitus oli syttynyt palamaan, kun maalaustöiden yhteydessä käytetty infrapunalämmitin oli kuumentanut seinän.

Paikalle saapui 13 pelastusyksikköä, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Maalaustöiden tekijät saivat palon sammutettua alkusammutusvälineillä.

Kirkon läheisyydessä asuva kirkkoherra Jouni Heikkinen kertoo kuulleensa hälytysajoneuvojen äänen autojen tullessa paikalle.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että onko kirkossa tapahtunut jotain. Kyllä se säikäytti, vaikka tiedossa on, että infrapunalämmitintä käytettäessä voi sattua jotakin.

Kirkon ulkolaudoitusta ehti palaa noin neliömetrin verran. Palopaikka on eteläisen seinän puolella, sakastin rappusten luona.

 

Toinen palo vuoden sisällä

Kyseessä oli jo toinen palo Muhoksen seurakunnan tiloissa vuoden sisällä. Viime vuonna seurakuntatalon takaoven eteen oli kasattu lehtiä muovikorin päälle ja sytytetty kasa palamaan. Savu havaittiin kuitenkin nopeasti ja palo saatiin sammutettua.

– Onneksi kummassakaan tapauksessa ei käynyt pahemmin. Voisi sanoa, että meillä on ollut suojelusta matkassa, huokaa Jouni Heikkinen.

Anna palautetta jutusta

Muhoksen kirkon maalipinta irtoaa muutama sentti kerrallaan

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta