Rippikouluihin ilmoittaudutaan Oulussa vasta syysloman jälkeen

28.7.20

Tavallista myöhäisempi ilmoittautumisajankohta johtuu koronaepidemian aiheuttamista muutoksista tämän kesän rippikouluissa.


Oulun evankelisluterilaisten seurakuntien rippikouluilmoittautuminen käynnistyy syysloman jälkeen maanantaina 26. lokakuuta ja jatkuu perjantaihin 30. lokakuuta saakka.

Rippikoulukutsut postitetaan viikolla 40, alkaen 29.9. kaikille vuonna 2006 syntyneille oululaisille kirkon jäsenille ja heidän huoltajilleen.

Kaikki rippikouluilmoittautumiset käsitellään yhtä aikaa ilmoittautumisajan päätyttyä. Lisätietoja päivitetään syksyn aikana osoitteeseen www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu.

Oulussa sitoudutaan kirkon valtakunnallisen Suuri ihme -rippikoulusuunnitelman tavoitteisiin. Nuorilla on oikeus tulla rippikoulussa nähdyiksi, tunnusteuiksi ja kunnioitetuiksi juuri omana itsenään.

Rippikoulun käy Oulussa vuosittain noin 90 prosenttia ikäluokasta. Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu kirkon jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotiaana ja asettua seurakuntavaaliehdokkaaksi 18-vuotiaana.

Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Myös kirkkoon kuulumaton voi halutessaan osallistua rippikouluun.

=> Kommentoi uutista

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta