Ekaluokkalainen toivoo kouluun kannustavia kavereita

4.8.20

Oululainen Helena aloittaa koulun vajaan viikon päästä. Kysyimme, millaisin ajatuksin hän aloittaa koulutaipaleensa. Kannustavien kavereiden lisäksi toiveissa on lempeä opettaja.


Teksti: Teksti ja kuva: Elsi Salovaara .

Jännittääkö sinua koulun aloitus?

– Ei jännitä. Tai no ehkä vähän jänskättää. Se on vähän sellaista, että apua, nyt alkaa jokin uusi juttu. Vanhoista ystävistä melkein kaikki menevät toiseen kouluun. Toivon, että saan uusia ystäviä.

Tiedätkö, mitä koulussa tehdään?

– Muutama kaverini on jo koulussa, heiltä olen kuullut koulusta. Siellä on tunteja, ja sitten välitunti ja ruokatunti. Koulussa pitäisi olla reilu ja kaikkien kaveri.

– Sitten kun olen koulussa, niin aamuisin herään varmaan siinä seitsemältä, jätän sängyn tuulettumaan, puen vaatteet ja syön aamupalaa, petaan sängyn ja pakkaan repun. Sitten menen kouluun ja tuntien jälkeen kotiin.

Mistä uskot tykkääväsi koulussa?

– Tykkään varmaan musiikkitunneista, se on kaikkein helpointa. Olisi kiva soittaa rumpuja, kitaraa, bassoa tai huilua. Matikkaa osaan jo jonkin verran.

Millaista opettajaa ja luokkakavereita toivot?

– Toivottavasti ope olisi kiltti ja lempeä, sellainen joka ei huuda ihan kaikesta, jos vaikka kynät kaatuu tai silleen.

– Kavereiden pitäisi olla sellaisia että ne kannustaa minua, silleen että ”sä pystyt siihen”. En halua sellaista luokkaa, joka kiusaa. Haluaisin uusia kivoja ystäviä. En haluaisi joutua vaikeuksiin vaikka sen takia, että minulla ei ole hampaat vielä lähteneet, niin kuin muilla.

Osaatko jo reitin kouluusi?

– Joo. Olen harjoitellut sitä yhdessä isin kanssa kävellen ja äitin kanssa pyöräillen. Sinne pääsee aika montaa reittiä.

Seurakunnat järjestävät kouluun lähtevien siunaustilaisuuksia. Pikkukoululaisen kanssa voi osallistua siunaustilaisuuteen missä tahansa seurakunnassa. Lue juttu siunaustilaisuuksista:

Tulevia ekaluokkalaisia siunataan kirkoissa ja pesäpallokentällä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä