Piirroskuvassa näkyy kaksi täyttä ruokakassia ja Kotimaanavun tunnus.

Keräyksellä autetaan oululaisia korona-ahdinkoon joutuneita perheitä ja pienyrittäjiä 

1.12.20

Oulun kaupunki, Oulun kauppakamari, Forum24-lehti ja Oulun seurakunnat ovat käynnistäneet yhdessä keräyksen, jolla autetaan oululaisia koronaviruksen vuoksi ahdinkoon joutuneita talouksia. 


Kuluneen vuoden aikana Oulun seurakuntien diakoniatyössä on huomattu, että koronan taloudelliset vaikutukset kohdistuvat suurimmalta osin yksihuoltajaperheisiin, vähävaraisiin lapsiperheisiin sekä pienyrittäjiin.

– Koronan vaikutukset tulevat jatkumaan vielä pitkään ensi vuoden puolelle ja aiheuttavat tällä tavoin viiveellä taloudellista ahdinkoa. Kaikki apu on nyt ensiarvoisen tärkeää ja tervetullutta, kertoo Oulun seurakuntien diakoniatyöntekijä Kari Rekilä.

Keräyksen tavoitteena on koota 50 000 euroa tämän vuoden loppuun mennessä. Apu menee perille Oulun seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi lahjakortteina oululaisiin kauppoihin.

Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanavun kanssa.

– Sisällöllisesti keräys voidaan nähdä toivoa tuottavana ja yhteisöllisyyden luojana. Siihen lahjoittaminen voi myös antaa konkreettista helpotusta monia askarruttavaan kysymykseen: mitä minä voin tehdä auttaakseni, kuvailee tuottaja Ilkka Kalmanlehto Kirkkopalvelut ry:stä.

Linkki keräykseen löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta www.oulunseurakunnat.fi.
Yritykset voivat pyytää laskun haluamalleen summalle osoitteesta info@kotimaanapu.fi

Lahjoitussivulle pääset täältä

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta