Lyhtyjä lumen ja jäätyneiden heinien keskellä.

Polku vie jouluiloa kohti Tyrnävällä, Oulussa, Muhoksella, Kiimingissä ja Oulunsalossa

15.12.20

Useat seurakunnat ovat tehneet piha-alueille kaikenikäisille sopivia joulupolkuja. Niitä kiertämällä saa vaihtelua ulkoiluun ja ripauksen joulun tunnelmaa.


Teksti: Marita Ahlgren .

Tekemistä omaksi ja muiden iloksi. Tämä oli ajatuksena, kun Oulujoen seurakunta alkoi rakentaa joulupolkuaan kirkon pihalle.

Jouluenkelin laulupolulla on kahdeksan rastia.

– Rasteilla on tuttujen joululaulujen sanoja, jotka johdattelevat tehtäviin, kertoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Maaret Sulkala.

Yhdellä rasteista kehotetaan ottamaan selfie kirkon pihapiirissä ja lähettämään se kaukana asuvalle tuttavalle. Toisella voi osallistua kirkon pihalla olevan kuusen koristelemiseen. Joulun sanoma tulee esille QR-koodin kautta ladattavasta evankeliumista.

Kotiinviemisiksi polulta saa tämän vuoden Kauneimmat joululaulut -vihkon.

Tyrnävällä on polut kolmessa paikassa

Tyrnävän seurakunta on tehnyt samansisältöiset joulupolut Tyrnävän kirkon, Temmeksen kirkon ja Murron rukoushuoneen pihalle. Niissä kaikissa on sama sisältö.

Polun rastit kertovat, miksi joulua vietetään.

– Joskus voi olla vaikea löytää sanoja, joilla kertoa asiasta lapselle. Autamme tässä poluille asetetuilla, kauniilla kuvilla ja selkeillä teksteillä, taustoittaa lastenohjaaja Meiju Kaakinen.

Lastenohjaaja kehottaa polun kiertäjiä ottamaan omat taskulamput mukaan, sillä poluilla ei ole valaistusta.

– Matkalle ei kuitenkaan eksy, sillä reitti on selkeä.

Oulunsalon polulla on evankeliumia ja tehtäviä

Oulunsalon joulupolku lähtee museon portilta ja kiertää kirkon kautta Toimitalolle. Neljä rastia sisältävällä reitillä seurataan jouluevankeliumin kulkua. Halutessaan voi tehdä rasteihin kuuluvia tehtäviä.

– Mukana on muun muassa eläinten bongausta tallirakennelmasta ja heijastimien etsimistä. Reitille kannattaa varustautua taskulampulla, kertoo kasvatuksen tiimivastaava Jussi Saviharju.

Polun kulkija saa palkinnoksi lasten puuhalehden. Kaikki joulupolut on tarkoitettu kuljettavaksi omatoimisesti.

Henkilö kävelee hämärtyvässä illassa pitkin lumista polkua, jonka varrella on lyhtyjä.

Polkuja on myös Muhoksella, Kiimingissä ja Oulun Ritaharjussa:

  • Muhoksella on seurakuntatalon parkkialueelta alkava Enkelipolku. Polulla kerrotaan runoilla ja laulujen sanoilla enkeleiden merkityksestä ja siitä, miten enkelit liittyvät jouluun. Polku on koristeltu lyhdyin ja heijastimin. Avoinna vuoden loppuun saakka.
  • Seurakuntakoti Varpusen joulupolku Ritaharjussa Oulussa myötäilee lasten tekemiä ikkunamaalauksia. Pimeällä mukaan kannattaa ottaa taskulamppu. Avoinna loppiaiseen saakka.
  • Kiimingissä polku alkaa tapulilta. Ota mukaan älypuhelin ja halutessasi myös hautakynttilä. Avoinna 28.12. saakka.
  • Oulunsalossa joulupolkujen viimeinen aukiolopäivä on 23.12. ja Oulujoella 27.12. Tyrnävän polku on kuljettavissa loppiaiseen saakka.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta