Juha Rauhala Oulun hiippakuntadekaaniksi

14.1.21

Ruotsin Haaparannassa, Pudasjärvellä ja Taivalkoskellakin kirkkoherrana toiminut Juha Rauhala aloittaa hiippakuntadekaanina maaliskuun alussa.


Teksti: Oulun hiippakunta . Kuvat: Minna Kolistaja .

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli valitsi 14. tammikuuta hiippakuntadekaanin virkaan Haaparannan seurakunnan kirkkoherra Juha Rauhalan.

Ruotsin kirkon Haaparannan seurakunnan kirkkoherrana ja Norra-Norbottenin lääninrovastina tällä hetkellä toimiva Juha Rauhalalla on vahva seurakuntatyön kokemus ja kirkollinen johtamiskokemus. Hän on ennen nykyistä tehtäväänsä toiminut kirkkoherrana Oulun hiippakunnassa Pudasjärven ja Taivalkosken seurakunnissa sekä Porvoon hiippakunnassa Ahvenanmaan seurakunnissa.

Rauhala on toiminut myös Koillismaan rovastikunnan lääninrovastina ja Oulun tuomiokapitulin pappisasessorina sekä muissa kirkollisissa luottamustehtävissä. Rauhala on suorittanut työnohjaajan ja työyhteisökonsultin koulutukset sekä toiminut näissä tehtävissä sekä Suomessa että Ruotsissa. Rauhalalla on myös lähetystyön kokemusta Botswanasta sekä Suomen Lähetysseuran aluekoordinaattorin työstä Tansaniasta ja Etiopiasta.

Hiippakuntadekaanin tehtävänä on johtaa ja kehittää piispan alaisuudessa hiippakunnallista toimintaa. Hän on tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsen, sekä toiminnallisen osaston henkilöstön esimies. Hiippakuntadekaanin työssä painottuu seurakuntien johdon tukeminen, seurakuntien työyhteisöjen kehittäminen sekä hiippakunnan alueella tehtävä kirkon työn kehittäminen.

Juha Rauhala aloittaa tehtävässään 1.3.2021.

=> Lähetä terveisiä tai anna palautetta

Juha Rauhalaa haastateltiin pakolaiskriisiin liittyen syyskuussa 2015:
Numero 29/2015: Meidän tehtävämme on auttaa

Juha Rauhala kertoi pappisasessorina kirkkoherranvaaleista:
Numero 30/2013: Kirkkoherranvaali vaatii paljon valmistelua

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko