Nyt se on mahdollista: käy virtuaalisesti pian valmistuvassa Ylivieskan kirkossa

15.2.21

Vasta julkaistu 3D-video vie katselijan Ylivieskan kirkon sisälle valon keskelle. Piispa Jukka Keskitalo kertoo odottavansa malttamattomana kirkon vihkijuhlaa pääsiäispäivänä.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Ylivieskan seurakunta .

Ylivieskan uusi kirkko valmistuu pääsiäiseksi, mutta virtuaalikäynti lähes valmiin rakennuksen sisälle onnistuu heti juuri julkaistun 3D-videon avulla.

Videon valoisasta ja kauniista kirkosta on kuvannut Mikko Niskanen. Kuvaus on tehty 12. helmikuuta.

Piispa Jukka Keskitalo vihkii kirkon käyttöön 4. huhtikuuta pääsiäispäivänä. Tämänhetkisten koronarajoitusten mukaan seurakuntalaiset eivät pääsisi paikan päälle kirkkosaliin uutta kirkkoa juhlistamaan, mutta vihkijäismessu televisioidaan.

Pääsiäispäivän juhla on piispallekin harvinainen työtehtävä. Kaikkien piispojen kohdalle uuden kirkon vihkimistä  ei tule koko virkauran aikana.

– Odotan tapahtumaa malttamattomana, Keskitalo sanoi tehdessään piispantarkastuksen Ylivieskan seurakuntaan 9.–10. helmikuuta. Hän pääsi vierailullaan tutustumaan kirkkorakennukseen.

Jukka Keskitalon mukaan kirkon rakentaminen on yhdistänyt koko alueen ihmisiä. Piispa totesi tarkastuksen yhteydessä ihailevansa sitä, miten talkooväki ja tavalliset ihmiset ovat olleet mukana kirkkokeräyksessä.

– Vuoden 2016 kirkkopalon jälkeen erityisesti Ylivieskan seudulla, mutta myös laajemmin on saatu todistaa poikkeuksellista vapaaehtoisuuden henkeä, hän puhui.

Kirkkotalakoot-keräykseen on hankittu varoja muun muassa myymällä palaneen kirkon jäämistöstä valmistettuja muistoesineitä.

Sosiaalisessa mediassa piispa on kertonut ihastuneensa Ylivieskan kirkon selkeyteen ilman turhia krumeluureja. ”Se (kirkko)on samalla kertaa suuri ja pieni ja mikä tärkeintä: se vie pyhyyden lähteille”, piispa ihasteli Facebookissa.

Kirkkorakennuksen kustannusarvio on 13,4 miljoonaa euroa.

Piispa Jukka Keskitalo tapasi Ylivieskan kirkossa pääsuunnittelija Kimmo Lintulan.  Kuva: Jussi Leppälä.

 

Kirkko on samalla kertaa suuri ja pieni ja mikä tärkeintä: se vie pyhyyden lähteille.

Jukka Keskitalo

 

Jutusta voi antaa palautetta toimitukselle.

 

 

Lue lisää aiheesta:

editorial Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Yleinen