Eeva Leinonen on ruokajakelussa ja pitää kädessään muovipussia, jossa on ruokatarvikkeita. Ympärillä on ruokaa laatikoissa.

Ensin löytyi koti, sitten työpaikka samalta kylältä

27.4.21

Kiimingin uusi diakoniatyöntekijä Eeva Leinonen kokee elämän palasten loksahtaneen paikoilleen.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Riikka Ikonen .

Kiimingin seurakunnan uusi diakoniatyöntekijä Eeva Leinonen on juuri tullut ruokajakelusta Jäälistä. Jakelu oli hyvä tilaisuus tutustua paikkakuntalaisiin, sillä ennen Kiimigin seurakuntaa Leinonen oli töissä seitsemän vuoden ajan Pudasjärvellä.

Tosin talon hän ehti ostaa Ylikiimingistä jo pari vuotta sitten. Kohdalle osui silloin kaunis koti järven rannalla.

– Olikin aivan ihmeellinen juttu, että nyt sain tältä seudulta myös töitä. Kaiken lisäksi Ylikiimingistä tuli vastuualueeni, Leinonen iloitsee.

– Kaikki näköjään järjestyy aikanaan, hän summaa.

Kunpa yhdessäoloa ei suunniteltaisi kalenteri kädessä.

Sairaanhoitaja-diakonissa on työskennellyt välillä sairaanhoitajana, mutta tehnyt pääsääntöisesti diakoniatyötä. Alalle hän suuntautui isänsä ja diakoniatyöntekijäksi opiskelleen isosiskonsa innoittamana.

– Maanviljelijä-isäni vieraili vapaa-aikanaan mielellään kyläläisten luona. Hänelle kaikki ihmiset olivat samanarvoisia. Isä otti minut usein mukaansa ja sisäistin saman tasa-arvon ajatuksen itsekin.

Toisen hyvän opin hän sai vuonna 2019 asuessaan kaksi ja puoli kuukautta Minnesotassa. Osan ajasta kotiapulaisen töitä tehnyt Leinonen ihastui paikallisten välittömyyteen ja sosiaalisuuteen.

– Voi kun yhdessäoloa ei meilläkään suunniteltaisi kalenteri kädessä. Sen sijaan voisimme vain jakaa elämämme toistemme kanssa, hän toivoo.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kiimingin seurakunta