Koru löytyi – löytyykö Liisi?

13.4.21

Hopeanvärisen ristikorun kaiverrus vihjaa korun omistajasta. Koru on ollut omistajaltaan kadoksissa kauan - löytyisikö Liisi tai hänen läheisiään vielä vuosikymmenten jälkeen?


Ristikorun takapuolelle on kaiverrettu teksti 18.1.40 ja nimi Liisi. Koru on hukkunut omistajaltaan takavuosikymmeninä, mutta on nyt Haukiputaan seurakunnassa.

Seurakunnan haltuun koru päätyi, kun seurakunta vastikään etsi ihmisten rippiristeihin liittyviä tarinoita sosiaalisen mediaan kampanjaan. Tarinoiden keruun yhteydessä seurakunta sai kirjekuoressa korun ja lyhyen viestin. Siinä nimettömäksi jäävä lähettäjä muistelee löytäneensä ristin Oulusta mahdollisesti 1970-luvulla ja toivoo, että omistaja tai tämän läheiset nyt voisivat saada korun haltuunsa.

Ei siis ole tarkempaa tietoa, onko kyseessä rippiristi vai liittyykö kaiverrettu päivämäärä johonkin muuhun, vaikkapa syntymäpäivään. Mutta mikäli tunnistat korun omaksesi tai tiedät, kenelle se voisi kuulua, ota yhteyttä lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattoriin Karita Isolaan sähköpostitse karita.isola@evl.fi tai puhelimitse 040 501 4764.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Yleinen