Musiikkia ihan privaatisti

7.5.21

Ihana lahja läheisiltä, huokaisi lähes satavuotias Hilkka Kärkkäinen (kuvassa keskellä) Oulun tuomiokirkon yksityiskonsertissa. Musiikkitilaisuus oli ostettu Kärkkäiselle äitienpäivälahjaksi.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

99-vuotias Hilkka Kärkkäinen istuu Oulun tuomiokirkon penkissä ja kuuntelee Raimo Paason esittämää laulua Oi muistatko vielä se virren. Kärkkäisen vieressä on hänelle tärkeitä ihmisiä neljässä polvessa.

Koska Paason laulu on tuttu, kirkonpenkissä istuja yhtyy siihen huomaamatta. Laulu vie mukanaan. Musiikki on Hilkka Kärkkäiselle rakas asia, hän on harrastanut laulamista.

Kun yksityiskonsertti Kärkkäiselle ja hänen läheisilleen päättyy, vanha rouva huokaisee syvään: ihana kokemus. Hieno äitienpäivälahja rakkailta ihmisiltä.

Tuomiokirkossa on vietetty tänään  perjantaina 7. toukokuuta Helmihetki-musiikkitilaisuuksia. Helmihetki on noin 15 minuutin mittainen yksityiskonsertti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Hilkka Kärkkäiselle Helmihetken oli ostanut tytär Raija Vimpari.

Helmihetkissä lauloivat Raimo Paaso ja Outi Uusimäki.

Esiintyjiltä sai pyytää myös toivelaulunsa

Helmihetkiä varten oli laadittu etukäteen neljä vaihtoehtoista ohjelmakattausta: onnittelu-, rakkaus- lohtu- ja kevätlaulut. Niistä konsertin tilaaja sai valita mieleisensä teeman. Lisäksi jokaisella konserttivarauksen tekijällä oli mahdollisuus esittää oma laulutoivomus.

Musiikkia tulkitsivat Raimo Paaso ja Outi Uusimäki sekä säestäjä Niko Mäenalanen , piano ja harmonikka.

Ensimmäinen yksityiskonsertti alkoi kello 14.30 ja viimeinen päättyy ennen iltakahdeksaa. Päivään mahtuu yhdeksän eri musiikkituokiota.

50 euron hintaiset hyväntekeväisyyskonsertit olivat suosittuja. Kaikki tarjolla olevat Helmihetket varattiin nopeasti ja moni jäi odottamaan seuraavaa mahdollisuutta henkilökohtaiseen konserttiin.

Idea minikonserteista Yhteisvastuukeräyksen hyväksi tuli tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijöiltä.

Helmihetki-konserttien toteutuksesta vastaavat Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Oulun Diakonissalaitos ja Oulun hiippakunnan tuomiokapituli.

Uudenlainen tilaisuus teki laulajatkin iloiseksi

Raimo Paaso on Oulun hiippakunnan musiikista vastaava hiippakuntasihteeri ja Outi Uusimäki Oulun Diakonissalaitoksen diakoniatyön päällikkö.

Myös heille eikä vain kuuntelijoille yksityiskonsertit olivat mieluisa kokemus.

– Tässä on ripaus SuomiLOVE-televisio-ohjelmaa, Uusimäki kuvaili.

–  Tällaisiin hetkiin on mahdollista luoda ihanan intiimi tunnelma, molemmat laulajat sanoivat urakkansa alkupuolella.

 

Jutusta voi antaa palautetta.

Lue lisää aiheesta:

article Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Oulun tuomiokirkkoseurakunta Yleinen