Vaalea pinkkiin neuleeseen pukeutunut nuori nainen seisoo ristin edessä.

Kesätöissä: Elina Iisakka piti ensimmäisen saarnansa

13.7.21

Esittelemme neljä seurakuntien kesätyöntekijää. Oululaisen Tuiran seurakunnan kesäteologi Elina Iisakka työskenteli aiemmin rahoitusneuvojana.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Elina Iisakka .

Tänä kesänä Elina Iisakka koki tulevan uransa kannalta merkityksellisen hetken: hän nousi ensimmäisen kerran saarnastuoliin ja puhui seurakunnalle.

Teologiaa Itä-Suomen yliopistossa opiskeleva Iisakka piti ensimmäisen saarnansa Tuiran kirkossa kesäkuun lopussa.

– Tuon sunnuntain aihe oli Armahtakaa. Tilanne jännitti ja luin tekstiä etukäteen läheisille. Nyt tuntuu, että saavutin eräänlaisen etapin.

Elina Iisakka työskentelee toista kesää kesäteologina Tuiran seurakunnassa. Aikaisemmin rahoitusneuvojana toiminut Iisakka aloitti teologian opinnot vuonna 2019.

– Sain olla ihmisten kanssa aikaisemmassakin ammatissani, mutta tulevassa työssäni on iäisyysnäkökulma. Voin julistaa evankeliumia ja tuoda ihmisille toivoa, hän perustelee alanvaihtoaan.

Kesäteologit työskentelevät seurakunnissa usein rippikouluissa, joissa he pitävät oppitunteja ja hartauksia ja ohjaavat isosia. Iisakalle leirit ovat olleet mahdollisuus oppia toimimaan erilaisten ryhmien kanssa.

– Kaikki ryhmät ovat omanlaisiaan. On opittava, kuinka kulloisenkin ryhmän kanssa on hyvä menetellä.

Yksi viime ja tämän kesän työtehtävistä on ehtoollisella avustaminen, mikä on kotikaupungissa Kemissä maallikkoavustajana toimineelle Iisakalle tuttua.

Saarnan pitämisestä jäi kytemään halu kehittyä niiden kirjoittajana.

– Vielä teksti ei tule tuosta vaan, mutta ehkä saarnan tekeminen on yleensäkin prosessi. Opinnoissa käydään läpi, kuinka saarna rakennetaan. Niitä asioita on paljon ja se tuo haastetta.

Työtehtävä: Kesäteologi
Työn kesto: 28.5.–21.8.
Työaika: Ei työaikaa. Usein
vapaapäiviä ovat maanantai ja tiistai.

Herättikö juttu ajatuksia? Kysy ja kommentoi täällä!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat Tuiran seurakunta