Tukala ilma nousi aamukahvien ykkösaiheeksi

6.7.21

Diakoniatyön tarjoamat aamukahvit on kesätiistaisin katettu Keskustan seurakuntatalon monitoimisaliin. Tarjolla on kahvin lisäksi juttuseuraa ja päivän lehti.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Tero Takalo .

Kuuma ilma, tarve nähdä ihmisiä ja ruoka-apu. Nämä aiheet nousivat esille tänään tiistaina, kun Keskustan seurakuntatalossa oli tarjolla diakonian aamukahvit.

Paikalle tulleista moni sanoi viettäneensä tukalia öitä hellepäivien seurauksena. Kahvia hörppivä mies kertoi vaihtaneensa aamun valjetessa ensimmäiseksi kostean nihkeän lakanan ja tyynyliinan yöllisen ”taistelun” jäljiltä.

Hänen humoristinen kommenttinsa oli, että nyt on voinut vaihtaa pitkät kalsarit lyhyempiin.

Kahvittelijoiden joukossa kuulumisia vaihtoivat Tuulia Kärkkäinen, Anelma Korhonen, Vuokko Ikonen ja Sirpa Mattila (kuvassa). He ovat Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön vapaaehtoisia, jotka jälleen syksyllä ryhtyvät huolehtimaan diakonian aamupalatarjoilusta.

Kesällä naiset saavat kuitenkin tulla valmiiseen kahvipöytään, sillä kahvit keittää diakoniatyöntekijä. Tänä aamuna paikalla oli Kaisa Jaakkola.

– Tämä on kuin kylään tulisi, nelikko totesi iloisesti Jaakkolalle.

On kiva nähdä muita ihmisiä

Aamukahvilla on pistäytynyt kesä-heinäkuussa keskimäärin 25 henkilöä. Ani harva tulee paikalle pelkästään ilmaisen kahvin vuoksi.

Kävijät toteavat, että kahvittelua tärkeämpää on nähdä ihmisiä. Muiden seuraa alkaa kaivata, kun asuu yksin, sanoo lehteä lukeva mies.

Sirpa Mattila kertoo tapaavansa kesällä ihmisiä, jotka ovat tulleet hänelle tutuiksi diakonian vapaaehtoistyön kautta.

– Ruoka-avun tarjonta hiljenee kaupungissa kesällä. Se näkyy joissakin laihtumisena. Kun ruokaa ei ole tarjolla, paino putoaa.

Jaakkola kertoo, että Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakonian aamupala on seuraavan kerran 17.8. Kahden euron hintaista lounasta saa samalla viikolla, 18. 8.

 

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

Lue lisää aiheesta:

article Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Oulun tuomiokirkkoseurakunta Yleinen