Rukoukset kertoivat myötätunnosta

– On selvää, että Afganistanin tilanne ei mahdollista tällä hetkellä kenenkään pakkopalauttamista maahan, piispa Jukka Keskitalo sanoi rukoushetkessä tuomiokirkossa tänään perjantai-iltana.

–  Olemme kokoontuneet tähän rukoushetkeen siksi, että ihmisten hätä Afganistanissa koskettaa meitä. Tänään sytytämme rukouksen kynttilöitä.

Näillä sanoilla piispa Jukka Keskitalo aloitti puheensa perjantai-iltana Oulun tuomiokirkossa järjestetyssä rukoushetkessä, jossa osoitettiin rukouksien, musiikin ja lyhyiden puheenvuorojen välityksellä tukea Afganistanissa asuville ihmisille sekä Suomen afgaaneille, jotka surevat läheistensä tilannetta Afganistanissa.

Piispa Keskitalon puheessa korostui myötätunnon tärkeys kärsiviä ja pelkääviä ihmisiä kohtaan.

–  Se, mitä me kaikki voimme tehdä on myötätunnon osoittaminen ja rukous. Haluamme pitää kärsivät ja pelkäävät ihmiset sydämessämme. Kannamme rukouksissamme Jumalan eteen peloissaan olevat ja pakenevat, maan alle painuvat ihmiset Kabulissa ja muissa paikoissa Afganistanissa.

–  Aivan erityisesti rukoilemme tänään Afganistanin naisten ja tyttöjen ja heidän tulevaisuutensa puolesta. Me kristityt uskomme, että rukous voi paljon. Kärsimystien läpi kulkenut Kristus itse samaistuu kärsivien ihmisten hätään.

– Voimme myös vaikuttaa oman maamme viranomaisiin pitämällä esillä esimerkiksi perheenyhdistämisen tärkeyttä. Se on nyt ollut hyvin vaikeaa. Koronan aikana se on ollut käytännössä mahdotonta.

– On selvää, että Afganistanin tilanne ei mahdollista tällä hetkellä myöskään kenenkään pakkopalauttamista maahan.

Rukoushetkeen osallistui paikan päällä kirkossa reilu parisenkymmentä henkeä. Tilaisuutta saattoi seurata myös Virtuaalikirkko.fi-palvelussa, jossa on tallenne rukoushetkestä.

Rukoushetken toimittivat tuomiorovasti Satu Saarinen ja hiippakuntadekaani Juha Rauhala. Musiikista vastasi kanttori Henna-Mari Sivula ja lauluryhmä.

Moni kirkkovieras halusi tuoda kirkon eteen oman rukouskynttilänsä.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää