Kirkot rukoilevat yhdessä

11.3.22

Eri uskontojen edustajat rukoilevat sunnuntaina 13.3. yhdessä rauhan puolesta. Rukoukseen voi liittyä television välityksellä.


Teksti: Kirkon viestintä . Kuvat: Pixabay (pääkuva), Kirkon viestintä .

Sunnuntaina 13. maaliskuuta  kello 10 lähetetään suorana Yle TV1:llä Rauhanrukous Ukrainan puolesta.  Tilaisuus on katsottavissa myös Yle Areenassa.

Rauhanrukous on ekumeeninen ja uskontojen yhteinen rukoushetki.

Tilaisuus järjestetään Helsingissä sijaitsevassa Alppilan kirkossa, jossa valmistaudutaan tällä hetkellä myös Ukrainasta tulevien pakolaisten hätämajoitukseen.

Mukana Rauhanrukouksessa Ukrainan puolesta on eri kirkkojen ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia. Rauhanrukousta ovat toteuttamassa muun muassa  Haminan piispa Sergei ortodoksisesta kirkosta, kirkkoherra Jean Claude Kabeza katolisesta kirkosta sekä Suomen Islam-seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Gölten Bedretdin.

Luterilaisesta kirkosta mukana ovat Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen, Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson sekä Kallion seurakunnan kirkkoherra Riikka Reina.

Mari Leppänen pitää tilaisuudessa puheen.

Rauhanrukouksessa kuullaan usealla eri kielellä Psalmi 31, jota Ukrainan kristityt ja juutalaiset ovat kehottaneet rukoilemaan heidän kanssaan ympäri maailmaa.

Laulaja-lauluntekijä Viitasen Piia laulaa tilaisuudessa säveltämänsä, Jaakko Löytyn sanoittaman Rauhan laulun.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Yleinen