Vaalipostia / Ritva Puolakka: Onko korttipeli syntiä?

12.9.22

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa ehdolla olevan Ritva Puolakan mielestä kortinpeluu on tasa-arvoinen laji. Siksi hän näkisi mielellään seurakuntien tiloissa myös bridge-pelejä.


Asetuin ehdolle seurakuntavaaleissa tarkoituksenani yhdistää kirkkoa ja ihmistä. Me ihmiset ollaan erilaisia, käyttäydymme ja uskomme eri tavalla. Itse uskon Taivaan Isään ja minulla on suora yhteys Häneen. Hän tietää hyvät ja huonot tekoni, mutta antaa minulle etuoikeuden parantaa tapani ja vahvistaa hyviä puoliani.

Minä meikkaan ja käytän koruja, kun on meno jonnekin, mutta kotioloissa olen luonnollinen oma itseni. Yksi asia, niin bridgeä pelatessani aina lakkaan kynteni. Se on perinnettä siitä, kun Helsingissä Bridge Areenalla pelasin Ladies bridgessä. Hienot rouvat olivat aina tukka laitettuna, meikattuna ja kynnet lakattuna ja mielestäni tämä on kunnioitusta muita pelaajia kohtaan.

Olen tuonut kirjastobridgen Ouluun syksyllä 2019. Meillä oli tosi hienot tilat Oulu-huoneessa, kiitos pääkirjaston. Nyt kirjaston mennessä remonttiin pelaamme City Biljardissa torstaisin. Lisäksi Bridgekahvila Hyvän mielen talolla toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Haluan siis yhdistää kirkkoa ja ihmistä. Vaikka kortinpeluun ajatellaan olevan syntiä, niin minulle bridge on antanut paljon. Se yhdistää ihmisiä ja on tasa-arvoinen laji: olit sitten nuori tai vanha, köyhä tai rikas, mies tai nainen ja niin edespäin, niin kaikki ovat tervetulleita.

Annan siis itseni ihmisten palvelukseen ohjaamalla bridgen saloihin. Kirkolta pyydän sopivia tiloja, tiedottamista ja mieltämistä siihen, että kirkkoa ja ihmistä voi yhdistää monella tapaa. Itse vastatakseni otsikon kysymykseen, korttipeli ei ole syntiä, jos ihminen ei tee siitä syntistä, koska omatunto määrittää tekemisemme.

RITVA PUOLAKKA
Katse-ryhmä
Oulun tuomiokirkkoseurakunta

=> Anna palautetta Ritva Puolakan tekstistä täällä

***

Haluatko kirjoittaa Vaalipostia?

EHDOKAS: Oletko asettunut ehdolle vaaleissa ja haluat kertoa tavoitteistasi ja arvoistasi äänestäjille?
ÄÄNESTÄJÄ: Haluatko esittää ehdokkaille kysymyksiä tai tuoda esiin seurakuntalaisille tärkeitä arvoja ja näkökulmia?
Lähetä maksimissaan 1500 merkin mittainen tekstisi osoitteeseen toimitus@rauhantervehdys.fi otsikolla Vaalipostia. Mikäli olet ehdolla, lisää tekstin yhteyteen nimesi lisäksi valitsijayhdistyksesi, seurakuntasi ja kuvasi. Yksittäiseltä ehdokkaalta julkaistaan Vaalipostia-palstalla vain yksi kirjoitus.
Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022 ja ennakkoäänestys on käynnissä 8.–12.11.2022

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä Oulun tuomiokirkkoseurakunta