Veijo Koivula vie ihmisiä Jeesuksen jalanjäljille

13.2.23

Ryhmä- ja seurakuntamatkat ovat tulleet Oulun aluerekisterikeskuksen johtajalle Veijo Koivulalle tutuksi vuosien varrella. Tämän vuoden marraskuulle suunniteltu Israelin pyhiinvaellusmatka on hänelle kuudes laatuaan.


Teksti: Saara Pasanen . Kuvat: Kirkon Kuvapankki/Sanna Krook .

Jos jotakuta voi tituleerata konkariksi ryhmämatkojen johtajana, Oulun aluekeskusrekisterin johtajaa Veijo Koivulaa voi. Koivula on toiminut matkanjohtajana muun muassa Israeliin ja Roomaan suuntaavilla matkoilla. Tämän vuoden marraskuulle suunniteltu Israelin pyhiinvaellusmatka on hänelle kuudes laatuaan.

– Pyhiinvaellus on sanana melko painava, ja sisältää mielleyhtymiä satojen kilometrien mittaisesta patikoinnista. Matkanjohtajina olemme halunneet pitää matkojen profiilia kevyenä, ja puhumme siksi ryhmä- tai seurakuntamatkoista.

Koivula kuvaa, että Israelissa ollaan erityisellä tavalla Jeesuksen ja apostolien jalanjäljissä. Maassa on runsaasti pyhiä paikkoja, etenkin Jerusalemin Vanhassa kaupungissa ja Genesaretinjärven rantamilla.

– Pyhyyden voi kokea, kun näillä paikoilla liikkuu, ja samalla asioista keskustellaan ryhmäläisten kanssa. Tulee todella vahva kokemus siitä, että olemme pyhällä paikalla. Se puhuttelee.

 

Paras kokemus nousee ryhmän sisältä.

Edelliseltä Israelin matkalta Koivulan muistiin on painunut Magdalan uuden katolisen kirkon yhteydessä sijaitsevan kappelin valokuvaa muistuttava seinämaalaus, Roomasta puolestaan paavin yleisvastaanotto, siellä vellonut väenpaljous ja paavin koskettava puhe. Paras kokemus nousee kuitenkin ryhmän sisältä.

– Ryhmän yhteishenki on vahva kokemus, etenkin kun parikymmentä toisilleen ennen tuntematonta henkilöä hitsautuu viikon aikana yhteen. Mahtavaa on ollut myös se, että minulla ja toisena matkanjohtajana toimivalla Jonne Pirkolalla on hyvin samankaltaiset ajatukset siitä, mitä ja miten tehdään. Hänen kanssaan on helppo toimia.

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Voit antaa palautetta täältä.

Lue myös:

Matkalla maailman ääressä

Kaupunkipyhiinvaellus voi olla uusi reitti hengellisyyteen

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko