Vapaaehtoiset emännät Rauni Lahtela ja Merja Tuokkola pesivät puurokattilaa aamupalan jälkeen. Ruokailijoita voisi olla heidän mukaan enemmänkin.

Tuomaalla porisee puuro ja puhe

6.9.23

Puolivälinkankaalla ja kauempanakin asuvia kutsutaan Pyhän Tuomaan kirkkoon aterialle yhteiseen pöytään. Puurotarjoiluista vastaavat vapaaehtoiset emännät.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

– Kyllähän ne olisimme ruokkineet mieluusti enemmänkin väkeä, tuumivat vapaaehtoiset emännät Rauni Lahtela ja Merja Tuokkola hymyssä suin pestessään jättikokoista kattilaa kirkon keittiössä.

Puolivälinkankaalla sijaitsevalla Pyhän Tuomaan kirkolla on juuri meneillään Tuomaan puurot ja porinat. Kello 10 alkavan kokoontumisen ohjelmassa on aamurukous, puurot ja sen jälkeen voi jäädä vielä juttelemaan porukalla.

Vuoden alussa aloitetut Tuomaan puurot ja porinat kokoavat yleensä noin parikymmentä henkeä kirkolle. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille.

– Tässä on paljon kerrostaloja ympärillä ja alueella asuu niin vanhempaa väkeä kuin lapsiperheitä. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuisi mukaan, tuumii Merja Tuokkola.

Muutama vuosi sitten eläkkeelle jäänyt Tuokkola toimii vapaaehtoisena Tuiran seurakunnan alueella.

– Asun Välivainiolla, ja siitä on helppo kulkea pyörällä joka suuntaan, kertoo auttamistyöstä nauttiva Tuokkola.

Liisa Sutinen, Anna-Liisa Pesola, Päivi Jussila, Margit Luuri ja Sirpa Vähäaho-Kuusisto olivat mukana pohtimassa yksinolemisen taitoa.

Puuroaterian jälkeen osa väestä on jatkanut jo porinaosion pariin pienempään saliin. Siellä keskustelun aiheena on yksinolon taito.

– Porina alkaa usein jo tuolta ruokapöydästä, kertoo alueen diakoniatyöntekijä Sirpa Vähäaho-Kuusisto.

Teema kirvoittaa paljon ajatuksia, niin omasta elämästä kuin yleisinä havaintoina maailmanmenosta. Pastori Päivi Jussila vetää keskustelua, johon osallistuvat kaikki pöydän ääressä olevat, osa enemmän, osa vähemmän.

– Omien kokemusten kauttahan täällä asioita analysoidaan, naurahtaa Liisa Sutinen.

  • Tuomaan puurot ja porinat järjestetään syksyllä 2023 Pyhän Tuomaan kirkolla vielä seuraavina torstaipäivinä: 14. syyskuuta, 19. lokakuuta, 16. marraskuuta ja 30. marraskuuta. Puuroaterioita ja keskustelutuokioita järjestetään myös muissa Oulun seurakunnissa. Katso täältä missä ja milloin syödään

=> Anna palautetta jutusta täällä

Muita aiheeseen liittyviä juttuja:

Seurakuntien aterioilla kokoonnutaan yhteiseen pöytään

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tuiran seurakunta