Amani etsii uusia jäseniä

Itä- ja eteläafrikkalaista hengellistä musiikkia esittävään Amani-yhtyeeseen mahtuu mukaan niin laulajia kuin soittajiakin. Treenit pidetään tiistaisin Lämsänjärven seurakuntakodin vintillä.

Elina Koivusalo (edessä oikealla) toivottaa uudet laulajat ja soittajat lämpimästi tervetulleeksi Amaniin.

Iloista ja rytmikästä, itä- ja eteläafrikkalaista hengellistä musiikkia esittävällä Amani-yhtyeellä on haku päällä.

Amanin vetäjä Elina Koivusalo kertoo, että tällä hetkellä yhdeksänhenkiseen ryhmään mahtuu mukaan sekä nais- että mieslaulajia. Toiselle rumpalille, kitaristille ja miksaajallekin on tilaa.

 

Biisejä esitetään osin suomeksi, mutta myös muun muassa swahilin ja xhosan kielillä.

Amani koostuu laulajista ja bändistä, jossa instrumentteina ovat kitara, basso, rummut sekä perkussiosoittimet. Pianoa, huilua, kalimbaa ja viulua kuullaan osassa kappaleita. Biisejä esitetään osin suomeksi, mutta myös muun muassa swahilin ja xhosan kielillä.

– Laulujen rytmit pääsevät yleensä parhaiten oikeuksiinsa alkuperäiskielillä, ja swahili kääntyy suomalaisen suussa yllättävän helposti.

Yhtye treenaa tiistaisin Lämsänjärven seurakuntakodin vintillä Hiiihtomajantiellä kello 18–20.

Amanin tavoitteena on kerätä varoja Suomen Lähetysseuran työhön Tansaniassa ja tuoda kuulijoille iloa musiikin avulla. Koivusalo kertoo, että yhtyeen toimintaan voi tulla tutustumaan matalalla kynnyksellä.

 

Amanissa on parasta esimerkiksi rentous, iloisuus ja mahdollisuus tuoda toivoa ihmisille musiikin kautta.

– Esimerkiksi nuotinlukutaito ei ole täysin välttämätöntä. Toiveena on kuitenkin vahva laulutaito, esimerkiksi niin, että laulaja pärjää stemmassaan yksinkin. Puhtaasti laulaminen on myös tärkeää.

Koivusalo kokosi hiljattain yhteen bändin WhasApp-ryhmässä kokemuksia siitä, mikä amanilaisuudessa on parasta. Vastauksia tuli runsaasti.

– Esiin nousivat muun muassa musakaverit, rentous, iloisuus, hyvä meininki, rytmit, hengellisyys sekä mahdollisuus tuoda toivoa ihmisille musiikin kautta.

 

Amaniin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse amaniheimo@gmail.com


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää