Arkkipiispa vetosi kirkolliskokousedustajiin: Kunnioittava kuunteleminen on nyt erityisen tärkeää

Arkkipiispa Tapio Luoma peräänkuulutti kirkolliskokouksessa kunnioittavaa ja kuuntelevaa keskustelua kahdesta rinnakkaisesta avioliittokäsityksestä.

Turussa parhaillaan koolla olevassa kirkolliskokouksessa aloitettiin tänään käsittely kahdesta rinnakkaisesta avioliittokäsityksestä maaliskuisen piispainkokouksen esityksen pohjalta.

Arkkipiispa Tapio Luoma esitti käsittelyyn liittyvässä avauspuheenvuorossaan toiveen, että aiheesta käytäisiin keskustelua avoimin, kuuntelevin ja rohkein mielin.  ”Tässä kysymyksessä on erityisen tärkeää, että toisten erilaisten näkemysten kuunteleminen ja omiin näkemyksiini peilaaminen tapahtuisi kunnioituksen hengessä”, arkkipiispa puhui.

Luoma painotti, että piispojen esitys kahdesta rinnakkaisesta avioliittokäsityksestä on tehty piispainkokouksessa syvän harkinnan ja lukemattomien keskustelujen tuloksena.

Arkkipiispa puhui ymmärryksestä siihen, että kirkon käytännöt, keitä se vihkii avioliittoon, ovat merkittäviä isolle osalle kirkkomme jäsenistä – paitsi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, myös lukemattomille heidän läheisilleen ja monille muille, jotka pohtivat avioliiton merkitystä tänä päivänä.

”Tämän esityksen myötä piispainkokous katsoo, että avioliittokysymyksessä avautuu kirkossamme tie eteenpäin. Ratkaisu vastaa monien samaa sukupuolta olevien parien toiveeseen pyytää Jumalan siunausta ja seurakunnan esirukousta heidän elämänsä tärkeään vaiheeseen ja avioliitolleen.

Tapio Luoma korosti, että piispainkokouksen arvion mukaan kahden rinnakkaisen avioliittokäsityksen malli edistäisi kirkon ykseyttä ja antaisi työrauhan seurakunnissa.

Lue arkkipiispan koko puhe kirkolliskokousedustajille tästä.

Kirkon käytännöt, keitä se vihkii avioliittoon, ovat merkittäviä isolle osalle kirkkomme jäsenistä – paitsi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, myös lukemattomille heidän läheisilleen ja monille muille, jotka pohtivat avioliiton merkitystä tänä päivänä.

Arkkipiispa Tapio Luoma


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää