Bachia kuullaan Lumijoen kirkossa urkurin ja kuorojen voimin

Christian Ahlskogin konsertissa laulavat Lumijoen kirkkokuoro ja Suvilinnut-kuoro. Yleisö pääsee myös laulamaan sekä seuraamaan kirkon urkuparvella soittavaa urkuria videokuvan välityksellä.

J.S. Bachin musiikki soi Lakeuden katedraalissa lauantaina 4. toukokuuta kello 18, kun urkuri Christian Ahlskog esittää laajan kattauksen tunnetun säveltäjän teoksia Lumijoen kirkossa.

Konsertissa kuullaan virsisävelmiin pohjautuvia urkukoraaleja sekä laajempia urkuteoksia, tunnetuimpana niin sanottu ”doorinen toccata”.

Urkumusiikin lisäksi konsertissa laulavat Lumijoen kirkkokuoro ja Suvilinnut-kuoro Emilia Sorannan ja Kirsi Klaavon johdolla. Myös yleisö pääsee osallistumaan yhteislauluun.

Urkurin soittoa on mahdollista seurata reaaliaikaisesti videokuvan välityksellä, joka heijastetaan kirkon etuosaan.

Konsertti on osa Bach Complete -konserttisarjaa, jossa Christian Ahlskog esittää kaikki Johann Sebastian Bachin urkuteokset vuosien 2023–2025 aikana. 19 pääkonsertin lisäksi pidetään rinnakkaiskonsertteja eri kirkoissa.

Kanttori Emilia Soranta iloitsee siitä, että Lumijoen kirkko ja Lumijoen seurakunta saavat olla osa ainutlaatuista konserttisarjaa.

– Christian tekee todella merkittävän kulttuuriteon valtavassa Bach-projektissaan. Odotan mielenkiinnolla, että pääsen kuuntelemaan urkukoraaleja virsikirja kädessäni ja samalla tunnistamaan, mihin virteen kukin sävellys perustuu.

Sorannan mukaan kuorot ovat saaneet hyvää haastetta harjoitellessaan vähän vieraampia Bachin virsisävelmiä ja barokin ajan musiikkia.

  • Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 5 euroa (käteinen ja MobilePay). Konsertin kesto on noin 75 minuuttia. Tapahtuman järjestää Lumijoen seurakunta.

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää