Caritas-asunnoista saa tietoa vuokrausassistentilta tai uusilta nettisivuilta

Oulun seurakuntayhtymä omistaa noin 250 asuntoa, joiden vuokrausta yhtymä alkaa huhtikuun alusta lähtien hoitaa itse. Tietoa asunnoista saa vuokrausassistentilta tai uusilta nettisivuilta caritas-asunnot.fi

Caritas-asuntojen vuokrausassistentti Susanna Ronkainen järjestää asuntonäytöt sekä hoitaa asukasvalinnan ja vuokrasopimukset. Lisäksi hän tekee asiakaspalvelua Caritas-kodin infopisteellä.

Seurakuntayhtymällä on vuokrattavana erikokoisia asuntoja kolmessa asunto-osakeyhtiössä Taka-Lyötyssä ja Etelätullissa.

Caritas-kodissa (Kapellimestarinkatu 2) ja Härkälinnassa (Rautatienkatu 88) vuokra-asunnot ovat yksiöitä, kaksioita tai kolmioita. Sonaatissa (Solistinkatu 3) on vuokrattavana myös neljän huoneen asuntoja. Kaikki asunnot ovat esteettömiä.

Uudet verkkosivut avataan pian

– Caritas-koti on suunnattu ikäihmisille sekä liikuntarajoitteisille henkilöille, Sonaatti ja Härkälinna kenelle tahansa vuokra-asuntoa tarvitsevalle, Susanna Ronkainen kuvaa.

Tarkempia tietoja asunnoista löytyy uusilta verkkosivuilta, jota avataan viimeistään huhtikuun alussa.

– Netistä löytyvät asuntojen pohjapiirrokset, vuokratiedot, hakuohjeet sekä sähköinen hakulomake.

– Asukkaaksi voi hakea myös perinteisellä paperilomakkeella. Sen voi pyytää minulta postitse, ellei tulostaminen ole mahdollista, Ronkainen lupaa.

Puhelinpäivystys ja infopiste maanantaista perjantaihin

Asunnonvuokrausasioissa Ronkaisen tavoittaa joko puhelimitse tai sähköpostilla, käydäkin voi.

Puhelinpäivystys vuokrausasioissa on maanantaista perjantaihin kello 12–14.

– Kapellimestarinkatu 2:n infopisteellä en ensisijaisesti hoida vuokrausasioita. Toki saa tulla vaikka kysymään vapautuvista vuokra-asunnoista, mutta ensisijaisesti olen infopisteellä asukkaiden tietopankkina. Autan, jos asukkailla on asuntoon liittyviä ongelmatilanteita, tiedotan viikkotoiminnasta ja niin edelleen.

Infopisteellä Ronkainen on tavattavissa joka arkipäivä, maanantaista perjantaihin kello 9–10 sekä maanantaisin ja torstaisin kello 14–15.

Oulun seurakuntayhtymän asuntojen vuokrausta tähän saakka hoitanut Caritas Palvelut yhdistyi helmikuun alussa Diakonissalaitoksen Hoivan, Diakonissalaitoksen lapsi- ja perhepalveluiden ja Rinnekodin kanssa ja myy jatkossa asukkaille muun muassa kotihoito- ja siivouspalveluita Rinnekodit-nimellä.

 

Tervetullutta on kaikenlainen tekeminen, joka parantaa elämänlaatua ja yhteisöllisyyttä.

Susanna Ronkainen

 

Ronkainen toimii paitsi vuokrausassistenttina, myös yhteisö- ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina.

– Suunnittelen vapaa-ajan ohjelmaa ja olen yhdyshenkilö tahoille, jotka haluavat vapaaehtoispohjalta tarjota tekemistä Caritas-kodissa. Lisäksi tiedotan asukkaille tarjolla olevasta yhteisöllisestä toiminnasta.

Sitä Caritas-kodissa järjestetään jo tälläkin hetkellä: yksittäiset vapaaehtoiset käyvät pitämässä esimerkiksi yhteislaulutilaisuuksia, bingonpeluuta, tuolijumppaa ja tietovisoja.

Ohjelmaa tarjoavat myös esimerkiksi Oulun seurakunnat, Oulun konservatorio ja Lintulammen asukasyhdistys.

Ronkainen toivottaa uudetkin toimijat tervetulleiksi.

– Olkoon toiminta satunnaista tai säännöllistä, tervetullutta on kaikenlainen tekeminen, joka parantaa elämänlaatua ja yhteisöllisyyttä. Ideoita voi esittää minulle.

– Tarkoituksenani on kysellä myös asukkailta itseltään siitä, minkälaista arkea elävöittävää toimintaa he haluaisivat.

  • Caritas-asuntojen vuokrausassistentti ja yhteisötoiminnan koordinaattori Susanna Ronkainen on tavoitettavissa numerosta 040 168 0058 ja sähköpostiosoitteella info@caritas-asunnot.fi. Vuokra-asuntojen verkko-osoite on caritas-asunnot.fi.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää