Helatorstaina kymmenen uutta diakonia saa vihkimyksen virkaan Oulussa

Piispa Jukka Keskitalo vihkii Oulun tuomiokirkossa helatorstaina 9. toukokuuta kello 10 alkavassa messussa yhteensä kymmenen kirkon, kristillisen järjestökentän ja Pohteen työntekijää diakonian virkaan.

Diakonian virkaan vihittävät piispa Jukka Keskitalon ja hiippakuntasihteeri Mirva Kuikan vieraina piispantalossa. Vasemmalta Jonna Ollakka, Hanna-Leena Hannula, Anne Riikola, Jukka Keskitalo, Toni Hurme, Mirva Kuikka, Tea Jouhki, Riikka Kälkäjä, Sointu Jokiniemi, Katri Kanniainen, Juha Penttinen ja Senja Valentin. Kuvaaja Johannes Rauhala

Piispa Jukka Keskitalo on hyvillään kymmenestä diakonian virkaan vihittävästä.

– Olen iloinen jokaisesta vihkimyksen saavasta. Tälläkin kertaa vihitään useita kokeneita ammattilaisia, joilla on jo yksi työura muista tehtävistä takanaan. On hienoa, että he jatkavat nyt työuraansa diakonisen ja hengellisen työn parissa, piispa Keskitalo sanoo.

Vihittävät ovat koulutukseltaan sairaanhoitaja-diakonissoja sekä sosionomi-diakoneja. Kummatkin tutkinnot kelpoistavat kirkon diakonian virkaan.

Vihittävistä Hanna-Leena Hannula työskentelee Haukiputaan seurakunnassa, Sointu Jokiniemi Enontekiön seurakunnassa, Tea Jouhki Pyhäjärven seurakunnassa, Riikka Kälkäjä Kempeleen seurakunnassa ja Jonna Ollakka Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa. Toni HurmeKatri Kanniainen että Anne Riikola työskentelevät Karjasillan seurakunnassa Oulussa.

Senja Valentin toimii Romano Mission hanketyöntekijänä yhteistyössä Karjasillan seurakunnan kanssa. Juha Penttinen saa vihkimyksensä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen työhön. Penttinen toimii Pohteella psykiatrian toimialueella.

Kaikki vihittävät diakonian ammattilaiset ovat käyneet kahden päivän mittaisen ordinaatiovalmennuksen, jossa paneudutaan diakonian viranhaltijan identiteettiin, työhön sekä työn tukeen. Diakonian hiippakuntasihteeri Mirva Kuikka vastasi valmennuksen toteuttamisesta.

– Meillä on jälleen arvokas joukko vihittäviä ja olemme heistä jokaisesta kiitollisia. Lähes kaikilla on aiempi koulutus ja työkokemusta muualtakin kuin kirkosta. Kaikki saatu kokemus tulee mukana kirkon työhön. Iloitsen myös siitä, että sairaalassa ja järjestöissä työskentelevien diakoniatyöntekijöiden osaaminen on huomattu ja sillä on todella tarvetta, Kuikka sanoo.

Senja Valentin iloitsee jo tulevasta vihkimyksestään.

– Diakonian virkaan vihkimisestä tulee jännittävä tilaisuus. Kyseessä on pyhä toimitus ja koen olevani etuoikeutettu, kun saan ottaa vihkimyksen vastaan, Valentin kuvailee tunnelmiaan.

Diakoniavihkimysprosessissa vihkimyksen voi saada diakonian virkaan kelpoistavan tutkinnon suorittanut henkilö, joka työskentelee diakonian virassa jossakin Oulun hiippakunnan seurakunnassa. Vihkimyksen voi saada myös silloin, jos diakonian virkaan pätevyyden omaavalla henkilöllä on diakoniaan liittyviä tehtäviä kristillisen järjestön, valtion, kunnan, säätiön, yksityisen järjestön tai muun yhteisön palveluksessa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää