Hyväntekeväisyysputiikki DOM Second Hand laajensi uusiin tiloihin

Oulun seurakuntien hyväntekeväisyysputiikki DOM Second Hand on avannut uudet myymälätilat osoitteessa Asemakatu 17. Toiminta jatkuu myös aiemmissa tiloissa Vanhassa pappilassa.

|

Oulun seurakuntien hyväntekeväisyysputiikki DOM Second Hand on avannut uudet myymälätilat osoitteessa Asemakatu 17. Liiketila on vastapäätä nykyistä ja edelleen toimintaan jäävää Vanhan pappilan toimipistettä.

DOM Second Handissa on tarjolla laadukkaita ja kuntotarkastettuja merkkivaatteita, koruja ja asusteita. Niistä saatava tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen ja nuorten aikuisten työllistämiseen.

Uusi tila vuokrattiin, jotta myymälä olisi mahdollisimman monen saavutettavissa. Lisäksi haluttiin enemmän tilaa DOMin yhteisö- ja hyväntekeväisyystoiminnalle.

– Katutasossa sijaitsevaan myymälään on myös liikuntarajoitteisten helppo päästä. Lisäksi yleinen näkyvyys katukuvassa paranee ja yhteisötoiminnasta saa entistä monipuolisempaa, toteaa toiminnanjohtaja Mari Tuokkola.

Avajaiskahvit tarjotaan tiistaina 17. lokakuuta kello 14. Myymälä on avoinna tiistaisin kello 10–16 ja ke–pe kello 12–18.

Myymälän uusi paikka on katutasossa, jolloin se on helpommin saavutettava.

Juhlavaatteita saa lainaksi Vintistä

DOM Second Hand toimi Asemakadulla Vanhan pappilan yläkerrassa yhdeksän vuoden ajan. Tutut tilat on nyt nimetty DOM Vintiksi, jossa lainataan maksutta hääpukuja ja kastemekkoja sekä vaatteita esimerkiksi vanhojentansseihin ja hautajaisiin.

DOM Vintistä saa myös kierrätettäviä äitiyspakkauksia ja siellä sijaitsee DOM Second Handin outlet-myymälä. Vintissä on lisäksi yhteisötila, jossa on mahdollista osallistua ohjattuun ryhmätoimintaan sekä viettää aikaa kahvitellen, pelaten tai vaikka ommellen.

Hyväntekeväisyysputiikin avulla halutaan edistää kestävää kehitystä, mutta Mari Tuokkolan mukaan sen tärkein tehtävä on tarjota mahdollisuuksia eri elämäntilanteissa oleville ihmisille. DOMin toiminnassa on mukana muun muassa kuntoutujia, pitkäaikaistyöttömiä, alanvaihtajia ja maahanmuuttajia. DOM tuottaa sosiaalipalveluna kuntouttavaa työtoimintaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

– Tarjoamme nuorille erilaisia media-alaan ja liiketoimintaan liittyviä työtehtäviä. Kun tilaa on nyt enemmän, voimme tarjota myös omien myyntituotteiden valmistustehtäviä.

– Periaatteenamme on antaa nuorelle riittävästi aikaa ja sopivasti vastuuta. Varmistamme, että nuori on meiltä lähtiessään valmis jatkamaan omalla polullaan eteenpäin.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää