Koe pääsiäinen draaman, tanssin ja musiikin keinoin

Tuiran kirkon Tunteiden tie -tapahtumissa kuljetaan pääsiäisviikon tietä häpeästä ja hylkäämisestä hämmästykseen ja iloon. Oulunsalossa puolestaan kutsutaan katsomaan musiikkipitoista pääsiäisnäytelmää.

|

Anna pääsiäisen koskettaa sinua ja koe sen tapahtumat draaman, tanssin ja musiikin keinoin Tunteiden tie -tapahtumasarjan ja perinteisen pääsiäisnäytelmän kautta.

Tuiran seurakunnassa on valmisteltu monia elämyksiä, jotka ovat täynnä syvästi inhimillisiä tunteita ja teemoja.

Oulunsalossa puolestaan pääsee tutustumaan 2000 vuoden takaisiin pääsiäisen tapahtumiin perinteisen musiikkipainotteisen pääsiäisnäytelmän kautta.

Tuiran seurakuntapastori Ulla Rissanen odottaa malttamattomana pääsiäistä.

– Kun käymme kristittyinä kohti pääsiäistä, valmistaudumme samalla kristikuntana juhlaan, jossa Jeesus on vapauttanut meidät kaiken pimeän ja kaiken pahan vallasta. Se vapaus on niin syvälle käyvää, että se koskettaa ihmisen koko identiteettiä: tunteitamme, ajatuksiamme, ihmisyyttämme ja koko olemustamme.

Tunteiden tie -tapahtumissa kuljetaan pääsiäisviikon tietä häpeästä ja hylkäämisestä hämmästykseen ja iloon.

Rissanen muistuttaa, että Jumala on antanut luomilleen ihmisille erilaisia lahjoja. Niiden lahjojen tarkoitus on palvella seurakuntaa ja ylistää Jumalaa hänen suuruudestaan ja hyvyydestään.

– Toisille hän on antanut opettamisen lahjan, toisille musiikin lahjan ja jollekin tanssimisen lahjan.

– On huikeaa kokea tänä pääsiäisenä se, miten seurakunnassa pääsiäistä käsitellään niin monin tavoin tunteiden, kehollisuuden, draaman, tanssin ja musiikin kautta. Näin pääsiäinen koskettaa ja puhuttelee jokaista solua, jonka Jumala on meille lahjaksi luomisessaan antanut.

Ma 3.4. klo 19 Irrallaan-teos Tuiran kirkossa. Teatteriryhmä Peilikollektiivi ja muusikko Maruska Lindeman johdattavat katsojan kivun ja häpeän äärelle, mutta myös yhteyden kokemukseen. Ilta päättyy ehtoolliseen.

Ti 4.4. klo 19 Getsemane-ilta Tuiran kirkossa. Getsemanessa on läsnä elämä kauheudessaan ja kauneudessaan. Musiikki, draama, liike, valo ja ääni johdattavat kokemaan Getsemanen tunteita ja kysymään Getsemanen kysymyksiä.

Ke 5.4. klo 18 Pääsiäisnäytelmä Oulunsalon kirkossa. Seurakunnan työntekijät esittävät perinteisen musiikkipainotteisen pääsiäisnäytelmän, jossa käydään läpi Raamatun tapahtumia ensimmäisen pääsiäisen ajalta. Esitys sopii kaikenikäisille. Kesto 30 minuuttia.

Su 9.4. klo 18 Pääsiäisen iltamessu Tuiran kirkossa. Voi mikä riemu! Syntiset, epäuskoiset ja toivonsa menettäneet ihmeen äärellä. Magdalan Marian rajun tarinan tulkitsee tanssija Lea Lorenz. Mukana Tommi Hekkala ja lauluryhmä. Messun toimittaa Ulla Rissanen, mukana myös Outi Huczkowski ja Kipinä-tiimi.

=> Anna palautetta täällä


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää