Haukiputaan kirkkoherranvaali alkaa ehdokkaiden lempisävelin

Haukiputaan seurakuntakeskuksessa järjestetään 18.4. Elämäni Sävelet -tapahtuma, jossa kirkkoherranvaaleissa ehdolla olevat Lauri Kujala ja Salla Autere kertovat omista lempikappaleistaan yleisölle.

Haukiputaan seurakunnassa käydään kirkkoherran vaalit toukokuussa.

Ehdolla ovat teologian maisterit Lauri Kujala ja Salla Autere. Molemmat ehdokkaat ovat tällä hetkellä kappalaisen virassa; Kujala Tuiran seurakunnan kappalaisena ja Autere Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa.

Elämäni Sävelet on Haukiputaan seurakuntakeskuksessa torstaina 18.4. kello 18 järjestettävä tapahtuma, jossa päästään tutustumaan ehdokkaiden tarinoihin heille rakkaiden laulujen kautta.

Molemmat ehdokkaat ovat valinneet itselleen kaksi rakasta laulua ja laulujen lomassa kuullaan siitä, miten nämä laulut ovat puhutelleet heitä heidän elämänsä varrella. Tilaisuuden juontaa Kati Jurkko.

– Myös yleisöllä on mahdollisuus kysyä ehdokkailta vaikkapa siitä, mitä ajatuksia heillä on seurakunnan toiminnan kehittämiseen liittyen. Tervetuloa tapaamaan ehdokkaita, tilaisuuteen on vapaa pääsy, seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Harriet Urponen kutsuu.

Ehdokkaita kuullaan myös saarnastuolissa

Haukiputaalaiset pääsevät näkemään ja kuulemaan ehdokkaita myös kirkossa. Ehdokkaat toimittavat jumalanpalveluksen Haukiputaan kirkossa peräkkäisinä sunnuntaipäivinä.

Lauri Kujalan vaalinäyte on sunnuntaina 28. huhtikuuta kello 10 ja Salla Autereen vaalinäyte sunnuntaina 5. toukokuuta kello 10. Kirkkoherraehdokkaat myös saarnaavat näissä jumalanpalveluksissa.

Tilaisuuden jälkeen ehdokkaita on mahdollista tavata ja jututtaa kirkkokahveilla. Mikäli ei pääse paikalle, jumalanpalveluksia on mahdollista seurata myös Virtuaalikirkon kautta.

Vaalien ennakkoäänestys toteutetaan maanantaista perjantaihin 13.–17. toukokuuta ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 19. toukokuuta.

Vaalissa äänioikeutettuja ovat Haukiputaan seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet, joita on 9900.

Edellinen vaali käytiin yhdeksän vuotta sitten vuonna 2015, tuolloin äänestysprosentti oli 22,1.

Kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun edellinen kirkkoherra Jaakko Tuisku valittiin Karjasillan seurakunnan kirkkoherraksi viime syksynä.

Lisätietoa vaaleista osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/vaalit


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää