Oulun hautausmaakierrokset monipuolistuvat – erityisryhmät ja lapsiperheet huomioon

Opastetut kävelykierrokset Oulussa käynnistyvät jälleen Oulun hautausmaalla Intiössä ja Oulujoen hautausmaalla. Uutuuksina ovat esteetön kierros ja lapsiperheille suunnattu kierros.

Opastetut kävelykierrokset Oulussa käynnistyvät jälleen Oulun hautausmaalla Intiössä ja Oulujoen hautausmaalla. Intiössä teemoitetut kierrokset ovat maanantaisin 17.6.–19.8. Oulujoella torstaisin 27.6., 11.7. ja 25.7.

Intiön kierroksia kävellään samaan aikaan kaksi. Kierrokset alkavat hautausmaan pääportilta Kajaanintie 1 kello 18 ja kestävät teemasta vaihdellen 1–2 tuntia. Oulujoen kierrokset alkavat kirkon parkkipaikalta kello 17.30 ja kestävät 18.45 asti.

– Kierrokselle voi osallistua siksi aikaa, kun itselle sopii ja olla mukana vaikka vain osan kierroksesta, kertoo Päivi Rintamäki Oulun Seudun oppaat ry:stä.

Oppaat kertovat hautausmailla kiehtovia tarinoita Oulun vaikuttajista, merenkulun ja tervakaupan suuruuksista, sodan ja rauhan sankareista sekä kulttuuripersoonista. Tarinoita riittää lisäksi aivan tavallisista kaupunkilaisista.

Tämän kesän uutuuksia ovat kahdesti järjestettävä esteetön kierros sekä perheille suunnattu, kevyempi kierros.

– Esteettömillä kierroksilla reitti on helppo kulkea. Lapsiperheiden kierroksella kerrotaan lapsia kiinnostavasti henkilöistä, jotka he ehkä jo tunnistavat, Rintamäki paljastaa.

Vuosia hautausmaakierroksilla opastanut Rintamäki mainitsee kolme kiehtovaa henkilöä, jotka viehättävät kuulijoita vuodesta toiseen.

– Kansanperinteen kerääjä Samuli Paulaharju, leipomon Ouluun perustanut Katri Antell ja Zacharias Topeliuksen isoisä, kirkkomaalari Mikael Toppelius.

Hautausmaakierrokset ovat maksuttomia eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Mukaan kannattaa ottaa juotavaa, sään mukainen varustus ja kevyet kesäkengät tai lenkkitossut.

Oulun seurakuntien tarjoamat kävelykierrokset toteutetaan yhteistyössä Go Arctic Eventsin ja Oulun seudun oppaat ry:n kanssa. Oppailla on käytössä äänentoisto.

Hautausmaakierrosten aikataulu ja teemat

Intiö alkaen klo 18 (kaksi samanaikaista kierrosta)
 • ma 17.6. Helposti hautausmaalla – esteetön kierros + Kevyesti kerrottua – kierros perheille
 • ma 24.6. Tervaporvareista tehtailijoihin + Sodan ja rauhan sankarit
 • ma 1.7. Laulua ja soittua + Kynästä kirjoihin ja kansiin
 • ma 8.7. Helposti hautausmaalla – esteetön kierros + Kevyesti kerrottua – kierros perheille
 • ma 15.7. Sodan ja rauhan sankarit + Kynästä kirjoihin ja kansiin
 • ma 22.7. Leipää ja sirkushuveja + Kaiken takana on nainen!
 • ma 29.7. Kuvien tekijät + Laulua ja soittua
 • ma 5.8. Työn sankarit + Sodan ja rauhan sankarit
 • ma 12.8. Työn sankarit + Leipää ja sirkushuveja
 • ma 19.8. Kynästä kirjoihin ja kansiin + Kaiken takana on nainen!

Oulujoen hautausmaa alkaen klo 17.30

 • to 27.6.
 • to 11.7.
 • to 25.7.

Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää