Hengelliset kesäjuhlat kutsuvat

Tämän kesän ensimmäiset hengelliset kesäjuhlat pidetään 9.–11. kesäkuuta Tampereella ja Hyvinkäällä, viimeiset 25.–27. elokuuta Kauniaisissa.

||||||

Kesän 2023 hengellisiä kesäjuhlia odotetaan taas innokkaasti, ihmisillä on kaipuu niiden tunnelmaan.

Yhä useammat seuraavat tapahtumia myös verkossa ja sisällöt tavoittavat yleisöä myös Ylen, Radio Dein, Körttiradion ja UskoTV:n kautta.

9.–11.6. Sansan Medialähetyspäivät

Sansan valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään tänä vuonna Hyvinkäällä. Samalla juhlitaan Sansan 50-vuotista taivalta. Medialähetys Sanansaattajat on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöistä.

Medialähetyspäivien ohjelmassa on muun muassa medialähetystyön kuulumisia maailmalta, rukousta ja musiikkia sekä lähetysseminaari, jossa on jossa on mukana myös Sansan ulkomaalaisia yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja: https://sansa.fi/mlp23/

10.-11.6. Kylväjän kesäpäivät

Kylväjän kesäpäivät pidetään Tampereella teemalla ”Loistakoon valonne”. Ohjelmassa on muun muassa ajankohtaisia terveisiä työalueilta, paneelikeskustelu, raamattuopetusta ja konsertti.

Lähetysyhdistys Kylväjä on Suomen ev.lut. kirkon virallinen lähetysjärjestö.

Osan ohjelmasta voi seurata live-striiminä Kylväjän nettisivun kautta. Lisäksi Radio Dei lähettää ohjelmaa kesäpäiviltä.

Lisätietoja: www.kylvaja.fi/osallistu/kylvajan-kesapaivat/

16.–18.6. Sanan Suvipäivät

Sanan Suvipäivät järjestetään Jyväskylässä Taulumäen kirkon alueella Turvassa-teemalla. Kansan Raamattuseura järjestää tapahtuman yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa. Ohjelmassa on muun muassa Elämäni virsi -ilta, stand up -ilta ja konsertteja.

Osa ohjelmasta striimataan nettiin. Ohjelmaa voi katsella myös Kansan Raamattuseuran Facebook-sivulla tai YouTubessa KRStube-kanavalla.

Lisätietoja: www.suvipaivat.fi

22.–25.6. Helluntaiseurakuntien juhannuskonferenssi

Juhannuskonferenssi järjestetään Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella. Tämän vuoden teemaksi on valittu ”Korkeimman suojassa”.

Kesäjuhla täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Ohjelmassa on muun muassa Avainmedia-lähetysjärjestön tuottama Al Hayat -missiojuhla, lähetysmusikaali, gospelyhtyeen keikka ja musikaalikonsertti.

Tapahtumaa voi seurata myös Radio Gospelin ja UskoTV:n kanavilla.

Lisätietoja: www.juhannuskonferenssi.fi

30.6.–3.7. Suviseurat

Suviseurat on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokakesäinen tapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna Kauhavan lentokentällä. Seuratunnus on valittu Psalmia 119 mukaillen: “Sinun sanasi on valo minun matkallani”.

Tapahtuma lähetetään myös Kesäseuraradion välityksellä sekä nettiin että FM-taajuuksille (www.kesaseuraradio.fi).

Lisätietoa: www.suviseurat.fi

30.6. –2.7. Evankeliumijuhla

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) evankeliumijuhlaa vietetään Toholammilla. Sleyn 150-vuotisjuhlaan liittyen on juhlateemaksi valittu tuhlaajapoikavertauksesta ”Niin alkoi iloinen juhla”.

Ohjelmassa on raamattuopetuksia, puheita, Siionin kanteleen yhteislauluja, konsertteja ja musiikkiesityksiä.

Lisätietoja: www.evankeliumijuhla.fi

7.–9.7. Kansanlähetyspäivät

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on kristillinen yhdistys, joka tekee lähetystyötä Suomessa ja ulkomailla. Kansanlähetyksen vuosittaisessa tapahtumassa kokoonnutaan evankeliumin, Raamatun ja lähetyksen sanoman äärelle.

Ryttylässä Kansanlähetysopistolla pidettävän tapahtuman teemana on ”Tässä olen, lähetä minut”. Ohjelmassa on perinteistä raamattuopetusta, musiikkia, esittävää taidetta, keskusteluja sekä lähetystyöntekijöitä.

Osa Kansanlähetyspäivien juhlaohjelmasta on seurattavissa Kansanlähetysmedia-sivustolta sekä YouTube-kanavalta.

Lisätietoja: www.kansanlähetyspaivat.fi

14.–16.7. Herättäjäjuhlat Seinäjoella

Herättäjäjuhlat on herännäisyyden eli körttiläisyyden suurin vuosittainen tapahtuma. Tänä vuonna kokoonnutaan Seinäjoelle veisaamaan Siionin virsiä ja nauttimaan oheisohjelmasta juhlateemalla ”Anna toivo huomiseen”.

Körttiradion nettiradio välittää juhlatunnelmaa vuorokauden ympäri, lisäksi Yle Radio 1 lähettää tallenteen lauantain päiväseuroista 23.7. kello 11.

Lisätietoja: www.herattajajuhlat.fi

 

26.7–30.7. Uusheräyksen Kesäseurat

Uusheräyksen Kesäseurat ja yhteyspäivät teemalla ”Maailman toivo” pidetään Lapinlahdella. Juhlan järjestävät Uusheräyksen keskusliitto, Lapinlahden ev.lut. seurakunta, Lapinlahden helluntaiseurakunta sekä Kuopion ortodoksinen seurakunta.

Uusheräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike, jonka juuret ovat 1800-luvun lestadiolaisessa herätyksessä.

Lisätietoja: https://uusherays.fi/tulevaa-toimintaa/kesaseurat/

28.–30.7. Heinäveden Kirkastusjuhlat

Heinäveden Kirkastusjuhlat järjestetään Heinäveden kirkonmäellä. Juhlien teemana on ”Elävää vettä”. Järjestäjätaho Kansan Raamattuseuran Säätiö (KRS) on luterilaisen kirkon piirissä toimiva valtakunnallinen evankelioimisjärjestö.

Ohjelmassa on muun muassa raamattutunteja sekä Anna-Mari Kaskisen ja Jipun konsertti. Osa ohjelmasta striimataan. Tapahtumaa voi seurata myös Facebookin (facebook.com/KansanRaamattuseura/) tai YouTuben (youtube.com/krstubefi) kautta.

Lisätietoja: www.kirkastusjuhlat.fi

4.–5.8. Hengen uudistuksen kesäjuhla

Hengen uudistuksen kesäjuhla KesäSpirit vietetään Lempäälän Ideaparkissa.

Teemana on ”Kohtuullinen elämä, kohtuuton armo”. Hengen uudistus on kirkon sisällä vaikuttava itsenäinen yhdistys ja verkosto, jonka päämäärä on uudistaa kirkkoa.

Kesäjuhlan ohjelmaan voi osallistua myös etänä; linkki tulee lähempänä tapahtumaa verkkosivuille.

Lisätietoja: www.hengenuudistus.fi/kesaspirit

4.–5.8. Evankeliset kesäjuhlat

Evankelinen lähetysyhdistys järjestää kesäjuhlansa Ilmajoella, Etelä-Pohjanmaan opistolla ja Ilmajoen kirkossa. Juhlien teemana on Ilmajoen kirkon vanhassa kurkihirressä oleva teksti: Rauhani annan teille.

Ely on kirkon lähetysjärjestö, joka täyttää tänä vuonna 15 vuotta.

Osa ohjelmasta striimataan.

Lisätietoja: www.evankeliset.net/kesajuhla

25.–27.8. Hengelliset syventymispäivät

Suomen Raamattuopiston sadannet Hengelliset syventymispäivät järjestetään Kauniaisissa Raamattuopistolla teemalla ”Kuka voittaa?” Suomen Raamattuopiston Säätiö on Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen sitoutuva itsenäinen kristillinen järjestö.

Jo ennen juhlaviikonloppua lähetetään ohjelmaa Syventymispäivien maakuntakierrokselta Lappeenrannasta, Tampereelta, Kauniaisista ja Kankaanpäästä.

Osa ohjelmasta lähetetään suorana Radio Dein kanavalla, osa striimataan suorina nettilähetyksinä (sro.fi/tv).

Lisätietoa: https://syventymispaivat.fi/ohjelma/


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää