Hintan Marttojen puikoista syntyi lähes 80 sukkaparia ikäihmisille

Diakoniatyöntekijät jakavat villasukkia kotikäynneillä ja vastaanotoillaan.

Hintan Marttojen jäsenet Irja Väänänen

Monet Oulujoen seurakunnan alueella asuvat ikäihmiset saavat lämmikettä jaloilleen Hintan Marttojen ansiosta. Yhdistyksen jäsenet neuloivat 78 paria villasukkia ja antoivat ne seurakunnan diakoniatyöntekijöille eteenpäin lahjoitettavaksi.

Tempaus oli yhdistyksen tapa osallistua Yhteisvastuukeräykseen, jonka tuotolla autetaan tänä vuonna vähävaraisia ikäihmisiä.

– Halusimme ilahduttaa tällä tavalla, kun muut auttamisen tavat ovat korona-aikana haastavia, totesi puheenjohtaja Sirkka Holopainen-Jänis.

Oulujoen seurakunta lahjoitti neulojille langat 30 sukkapariin. Loppuosaan martat käyttivät omia lankojaan.

Monelle mieluinen harrastus

Kaikki yhdistyksen lähes sadasta jäsenestä eivät ole neulojia, mutta monelle tehtävä oli mieluinen.

– Kun neuloosi iskee, sitä tekee mitä vaan, totesi yksi kutojista.

– Tätä voi harrastaa missä iässä tahansa. Vaikka dementiakin vähän jo vaivaisi, neulominen voi silti onnistua, lisäsi toinen.

Diakoniatyöntekijä Anu Fedotoff kertoo sukkia jaettavan kotikäynneillä ja esimerkiksi diakoniatyöntekijän vastaanotolla.

– Näille on tarvetta ja käyttöä ympäri vuoden, hän kiittää.

Tiivistä yhteistyötä seurakunnan kanssa

Hintan Martat on Oulujoen seurakunnalle tuttu yhteistyökumppani. Seurakunnan tiloissa kokoontuva yhdistys tekee aamupalaa diakonian aamuihin vuoroviikoin Myllyojan Marttojen kanssa.

Se on mukana myös jokakesäisen Suven päivän järjestelyissä sekä lahjoittaa osan joululahjamyyjäisten tuotosta seurakunnan diakoniatyölle. Käsitöitä on tehty monen muunkin tahon hyväksi.

– Siinä on aina mukana antamisen iloa, Sirkka Holopainen-Jänis sanoo.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää