Hyvistä käytännöistä on viisasta pitää kiinni, sanoo seurakuntamestari

Koronatilanteeseen liittyvät ohjeistukset muuttuivat, mutta turvavälit, tarkka siisteys ja käsidesien ahkera käyttö pysyvät seurakuntien käytäntöinä.

||

Loppukesä ei tuo muutoksia seurakuntamestareiden työhön, vaikka koronaan liittyvät erityisjärjestelyt, kuten turvavälit, eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa.

Piispojen suositus kuitenkin on, että seurakunnan tiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa, esimerkiksi jumalanpalveluksissa, noudatetaan edelleen viranomaisohjeita viruksen leviämisen estämiseksi.

Suosituksen noudattaminen tarkoittaa, että kirkoissa järjestelyt eivät muutu niistä, jotka syntyivät kesän alussa, kun jumalanpalveluksia ryhdyttiin tauon jälkeen viettämään uudestaan läsnä olevan seurakunnan kanssa.

Seurakuntamestari Armi Häyry on saanut esimieheltään terveiset, että ainakin Tuirassa elokuussa toimitaan piispojen suosituksien mukaisesti.

– Hyvä, että mennään entiseen malliin. Se on viisautta, hän toteaa ja kertoo kuunnelleensa huolestuneena uutisia Euroopan uusista koronapesäkkeistä.

Häyryn korviin ei ole kesällä kantautunut seurakuntalaisten purnausta turvaväleistä tai käsidesipulloista eri puolilla kirkkoa. Tuirassa käsihuuhdetta on tyrkyllä kirkkoon tullessa ja lähtiessä, ja lisäksi kirkon etuosassa ennen ja jälkeen ehtoollisella käyntiä.

Kirkoissa on vietetty tänä kesänä tavallista enemmän konfirmaatioita koronajärjestelyjen vuoksi. Messuja on saattanut olla myös Tuiran kirkoissa kaksi-kolme peräkkäin.

– Jokaisen konfirmaation jälkeen kaikki messun työntekijät ovat tarttuneet siivousvälineisiin ja paikkoja on puhdistettu seuraavia tulijoita varten, seurakuntamestari kertoo.

Vaikka koronajärjestelyt ovat tuoneet hieman lisätyötä, pitää Häyry tärkeänä, että epidemian leviämistä torjutaan myös tästä eteenpäin kaikin keinoin.

 

Pyhän Luukkaan kappelissa istutaan myös tästä eteenpäin turvavälit huomioiden. Tuoleja on kannettu kappelissa varastoon, jotta tilaa on enemmän.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää