Intiön kappelin peruskorjaus voi alkaa jo joulukuussa

– Alustavien suunnitelmien mukaan työt käynnistyvät joulukuussa 2023 ja kappeli on valmis käyttöön otettavaksi syyskuussa 2025, Oulun seurakuntien kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo sanoo.

Intiön kappelin peruskorjauksen hankesuunnittelun hyväksyminen, toteutussuunnittelun käynnistäminen ja määräraha hyväksyttiin Oulun yhteisessä kirkkoneuvostossa 23. helmikuuta.

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi luvan kappelin peruskorjauksen toteutussuunnittelun käynnistämiselle, mikäli yhteinen kirkkovaltuusto tekee investoinnin rakentamispäätöksen kokouksessaan 14. maaliskuuta.

Intiön kappeli sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa rakennetussa ympäristössä Oulun hautausmaalla. 50 vuotta sitten rakennettu kappeli on lähes alkuperäiskunnossa.

Ilme pysyy samana, mutta kappeli laajenee

Peruskorjauksessa uusitaan kappelin rakenteita, teknisiä laitteita ja järjestelmiä. Julkisivupinnoilla merkittävimmät korjaustarpeet ovat ison salin viiston yläpohjarakenteen ja siihen liittyvien kuorielementtien uusiminen sekä kaikkien ulko-ovien ja ikkunoiden sekä räystäsrakenteiden uusiminen.

Sisätiloissa tehdään järjestelyjä omaisten ja siunaustilaisuuksien kävijöiden sekä vainajien säilytykseen ja krematoriotoimintaan liittyvän liikenteen selkiyttämiseksi.
Kappelin alkuperäinen ilme säilytetään. Kappelia myös laajennetaan krematorion osalta, jolloin rakennetaan tilat kahdelle krematorion uunille suodatinlaitteistoineen. Nyt krematoriossa on yksi uuni.

Hankkeen kustannusarvio suunnitteluineen ja toteutuksineen on päätöksentekohetkellä noin 10,8 miljoonaa euroa.

– On hienoa, että suosittu Intiön kappeli saa peruskorjauksen, jota se kipeästi tarvitsee. Alustavien suunnitelmien mukaan työt käynnistyvät joulukuussa ja kappeli on valmis käyttöön otettavaksi syyskuussa 2025, kiinteistöjohtaja Pekka Syrjäpalo sanoo.

Syyriaan jaettiin tukea ja lähetysjärjestöille avustuksia

Oulun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt yhteensä 15 000 euroa avustusta akuuttien kriisien keskellä olevien auttamiseksi Syyriassa.
Summasta 7 500 euroa ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta ja 7 500 euroa Suomen Lähetysseuran kautta maanjäristyksestä kärsineiden ihmisten auttamiseen.

Oulun Veteraanien yhteistyötoimikunnalle myönnettiin 3 000 euroa veteraanien keskuudessa tehtävään hengelliseen työhön.

Lisäksi talousarvion mukaan jaetaan lähetysjärjestöjen avustuksia. Suomen Lähetysseuralle (SLS) avustusta myönnettiin 328 527 euroa, Suomen Pipliaseuralle (SPS) 28 159 euroa, Suomen Ev.-lut. Kansanlähetykselle (SEKL) 37 546 euroa, Suomen Lut. Evankeliumiyhdistykselle (SLEY) 18 773 euroa, Lähetysyhdistys Kylväjälle (ELK) 28 159 euroa ja Medialähetys Sanansaattajille (Sansa) 28 159 euroa.

Kaksi johtajan virkaa avautumassa

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että erityispalvelujen johtajan virka muutetaan kokoaikaiseksi viraksi ja julistetaan haettavaksi.
Erityispalvelut koostuvat diakonian, kasvatuksen ja sielunhoidon erityispalveluista ja perheneuvonnasta.

Erityispalvelujen johtajan virkaan kuuluu vastuuta seurakuntayhtymän ja seurakuntien hankkeiden valmistelusta, koordinoinnista ja johtamisesta. Virka avautuu Jouko Lankisen jäädessä eläkkeelle.

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Oulun aluekeskusrekisterin johtajan virka julistetaan haettavaksi Veijo Koivulan jäädessä eläkkeelle.

Aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien Oulun ev. lut. seurakuntien sekä 35 muun seurakunnan jäsenrekisteriasiat eli kirkonkirjojen ylläpito, virkatodistus-, sukuselvitys- ja sukututkimustilaukset, avioliiton esteiden tutkinnat sekä kirkollisten toimitusten rekisteröinnit.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää