Jalkapallo oli kesäleirin hitti

Alkukesä on seurakuntien kesäleirien aikaa. Limingassa 1.-2.-luokkalaiset olivat leirillä viime viikolla, toinen vastaava leiri on tällä viikolla Tupoksessa.

Poika on potkaisemassa palloa Jalkapallo marita ahlgren

Lippalakkipäiset pojat potkivat palloa seurakuntatalon takana. Välillä pelaajat käyvät keskustelua siitä, oliko kyseessä todella maali vai osuiko pallo maalitolppien virkaa toimittaviin koivuhalkoihin.

Jalkapallo osoittautui tänä kesänä 1.–2.-luokkalaisille suunnatun kesäleirin hitiksi.

– On ollut hirveän kivaa. Muodostimme itse joukkueet ja valitsimme tuomarit, kertovat Joose Vuorma, Sebastian Saari ja yhtenä tuomareista toiminut Luukas Hiitola.

– Välillä on tullut riitaa siitä, tuliko maali vai ei. Mutta kyllä se on loppunut kun olen sanonut, että lopettakaa, selvittää Luukas.

Leirejä Limingassa, Tupoksessa ja Siikajoella

Limingan seurakunnalla on tänä kesänä 1.–2.-luokkalaisille kolme päivää kestävät leirit Limingan kirkonkylässä ja Tupoksessa. Niissä käydään päiväseltään. Vanhemmille lapsille on kaksi usean vuorokauden kestävää leiriä Siikajoella.

Päiväleirille otetaan 15 lasta ja mukana on kahden lastenohjaajan lisäksi kesänuorisotyöntekijä ja isosia. Tulijoita riittää vuodesta toiseen, vaikka viime vuosi jäikin koronan vuoksi välistä.

– Limingassa on paljon lapsiperheitä. Monetkaan vanhemmista eivät ole vielä tässä vaiheessa kesää lomalla ja seurakuntien leirit ovat turvallisia paikkoja viettää aikaa, arvioi suosion syitä lastenohjaaja Mila Kimpimäki.

Pojat ovat kyykyssä pihalla ja tekevät ristiä kävyistä.

Yksi ohjelmanumeroista oli rastirata. Sen varrella muotoiltiin risti pihalta löytyvistä materiaaleista.

Rastiradalla sai kastaa kädet veteen

Sillä välin kun jalkapallopeli on kiivaimmillaan, osa lapsista kiertää läheisen Koti-Pietilän pihaan tehtyä rastirataa tai piipahtaa seurakuntatalon sisällä piirtämässä tai askartelemassa.

Jokaisen leiripäivän aikana on sekä järjestettyä että vapaata ohjelmaa.

– Ensimmäisenä päivänä leikimme tutustumisleikkejä, toisena painoimme kuvioita kangaskasseihin ja kokeilimme satuhierontaa, kertoo Kimpimäki.

Seela Jääskeläisen mieleen on jäänyt erityisesti kolmannen päivä rastirata ja siellä ollut tehtävä, jossa havainnollistettiin Johannes Kastajan Jeesukselle antamaa kastetta.

– Siinä työnnettiin kädet veteen, hän kuvailee.

Mieluisinta on kuitenkin ollut piirtäminen ja värittäminen.

– Piirrän paljon kotonakin, mutta täällä sitä voi tehdä tusseilla.

Seela näyttää värittämäänsä kuvaa.

Seela Jääskeläinen piti erityisesti värittämisestä ja piirtämisestä.

Mukaan ei tarvitse houkutella

Leiripäivien kesto on neljä tuntia ja niiden aikana tarjotaan lämmin ruoka. Seela Jääskeläisen äiti Elina Jääskeläinen sanoo seurakunnan päiväleireistä olleen iso apu silloin, kun perheen molemmat vanhemmat olivat töissä.

– Seelan isoveljille tämä oli hyvä paikka viettää aikaa. Nyt olen kotona vanhempainvapaalla ja leiri tarjoaa tekemistä Seelalle. Häntä ei tarvinnut leirille monta kertaa houkutella.

Vastaava lastenohjaaja Tuija Mourujärvi toteaa leiripäivien mahdollistavan lapsille seurakunnan kerhoa pidemmän hetken yhdessäoloon.

– Mukana myös lapsia, jotka eivät harrastuksiltaan ehdi muulloin osallistua seurakunnan toimintaan.

Lämsänjärvelle olisi tulijoita

Lämsänjärven Lastenpäiville Oulussa ilmoittautuu joka viikko enemmän lapsia kuin heitä voidaan ottaa mukaan. Perhetoiminnan ohjaaja Mari Jääskeläisen mukaan tulollaan olisi viikoittain 60 lasta, mutta osallistujamäärän yläraja on viime kesän tapaan 40 lasta.

– Syynä ovat olleet koronarajoitukset, pienemmällä määrällä olemme voineet pitää etäisyydet paremmin.

Ennen koronaa mukaan mahtuivat kaikki ilmoittautuneet, joita oli 60–70 päivittäin.

Vuosikymmeniä järjestetyt Lastenpäivät ovat tänä vuonna 7.6.– 2.7. Toimintaa on tarjolla arkisin kello 9–14. Mukaan ilmoittaudutaan Oulun seurakuntien verkkosivujen kautta edellisen viikon torstaihin mennessä.

Toiminnan järjestää Karjasillan seurakunta ja etusijalla ovat sen alueella asuvat lapset.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää