Jouluna Jumala syntyi ihmiseksi

Mikä on joulun sanoma tämän ajan ihmisille? Papit tiivistivät sen Rauhan Tervehdyksen pyynnöstä 280 merkkiin, Twitter-viestin mittaiseksi.

josef maria jesus kirkon kuvapankki

Jouluna Jumala syntyi ihmiseksi, että mekin näkisimme lapsen toisissamme. Että osaisimme olla ihmisiä ihmisille. Ilman kultaa ja kalleuksia, ilman vaatimuksia toisillemme. Vain ihmisiä. Rakastaa kuin äiti kerran rakasti vastasyntynyttä. Lujasti ja luvaten, etten päästä irti.

Nanne-Sofia Tirkkonen, seurakuntapastori, Oulunsalo

 

Ensimmäisenä jouluyönä taivaankansi repeili niin, että itse Jumala putosi alas maailmaan. Yllätys oli suuri: Herra Sebaot ei ollutkaan kiivas heimojumala, vaan pieni sylivauva. Tästedes ei mikään ollut enää ennallaan, sillä Jumala kohtasi meidät nyt kasvoista kasvoihin, lähimmäisenä. 

Joonas Vapaavuori, seurakuntapastori, Oulujoen seurakunta

 

Minulle riittää yksi tähti. Tähti joka loistaa pimeydessä. Tähti jota pimeys ei ole saanut valtaansa. Joulu on rauhaa maassa ja ihmisillä hyvää tahtoa. Joulu on kynttilä rakkaan haudalla pimeällä, kylmällä talvisella hautausmaalla. Meille on syntynyt Vapahtaja!

Ville Karppelin, kappalainen, Tyrnävän seurakunta

 

Jouluna juhlimme sitä, että Jumala tulee ihmiseksi. Se tarkoittaa uskonnon loppua, totuuden omistamisen ja vallankäytön loppua. Se tarkoittaa, että meidän tulee olla ihmisiksi, opetella rakastamaan ja armahtamaan itseämme ja toinen toisiamme. Näin toteutamme Jeesus Nasaretilaisen antamaa ihmisen mallia.

Päivi Jussila, kappalainen, Tuiran seurakunta 

 

Lapseni on viisas: ”Kaverit sanoo, että lapsille tärkeintä joulussa on herkut ja lahjat. Mutta mä sanon: joulu ilman perhettä ei maistu miltään!” Siinä toteutuvat rakkaus, yhteys ja vapaus – Jumalan lahjat. Ilosanoma luomakunnan Vapahtajasta säilyy samana läpi vuosisatojen.

Jenni Siljander, vs. seurakuntapastori, Haukiputaan seurakunta

Joulun, pääsiäisen ja koko kristillisen uskon sanoma on sama kaikille ihmisille kaikkina aikoina: Kristus on vapauttanut meidät synnin, kuoleman ja pimeyden voimien alaisuudesta. Tämä sanoma tulee ottaa uskossa vastaan elämän perustaksi. Kristus on kaikille tie, totuus ja elämä.

Ari-Pekka Metso, kappalainen, Oulun tuomiokirkkoseurakunta

 

Adventin tähti on syttynyt ikkunaan ja joulun odotus on alkanut. Sama tähti on kulkeutunut mukana lapsuudenkodista asti. Joulu on täynnä perinteitä: koristeita, tuoksuja ja joululauluja. Joulu on myös rohkeutta päästää irti jostain tutusta ja alkaa luoda omia perinteitä.

Marika Huttu, seurakuntapastori, Kiimingin seurakunta

 

Joulu on rauhan ja hiljentymisen aikaa, jonka toivottavasti jokainen saa viettää yhdessä rakkaiden kanssa. Rauhan Ruhtinas kulkee keskellämme rakastaen juuri sinua ja minua. Riittää, kun hymyilet, olet ystävällinen – jo sillä rakennamme rauhaa myös jouluna. Rakkaus rakentaa rauhaa.

Sanna Nygård, vs. seurakuntapastori, Limingan seurakunta

 

Me lahjat jaamme runsahat, laps tyhjät kätes ihanat. Laulun kuvaamat Jeesus -lapsen tyhjät kädet ovat jo pitkään puhutelleet minua. Lahjakylläisen joulun sokaisemina meillä on vaarana kadottaa juhlan keskeinen sanoma. Jouluna annettu lahja on vain muistuttamassa meitä lahjasta, jonka Jumala meille antaa.

Olavi Mäkelä, kappalainen, Karjasillan seurakunta

 

Joulun ydin: Usko, toivo, rakkaus. Seisahtuminen, viipyilevä odotus, tähden valo, maassa rauha, rakkaat ihmiset.

Tarja Pyy, kappalainen, Muhoksen seurakunta

 


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää